„FLORIOL“ RAFINUOTAS PIRMO SPAUDIMO RAPSŲ ALIEJUS 2 L
„FLORIOL“ RAFINUOTAS PIRMO SPAUDIMO RAPSŲ ALIEJUS 2 L
100 % rafinuotas pirmo spaudimo rapsų aliejus
Naudojimas
Tinka kepti, gruzdinti, troškinti ir salotoms gardinti. Atsparumas karščiui yra viena iš svarbiausių rapsų aliejaus savybių. Jis puikiai tinka kepti net labai aukštoje temperatūroje – iki 230 °C jis nepakeičia gero skonio ir išlaiko aromatą (neatsiranda jokių nepageidaujamų kepimo poskonių).
Savybės
- Organizmui reikalingų E ir K vitaminų šaltinis.
- Gausu mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų.
- Be konservantų.
- Rapsų aliejuje gausu polinesočiųjų riebalų Omega 6 ir Omega 3. Jame šių rūgščių kiekio santykis yra optimalus – 2:1. Būtent toks riebalų rūgščių kiekis turi būti Viduržemio jūros gyventojų mityboje. Alyvuogių aliejuje šių rūgščių kiekio santykis yra tik 9:1, todėl alyvuogių aliejaus nauda žmogaus organizmui mažesnė.
- Sočiųjų riebalų yra mažiau nei alyvuogių ar saulėgrąžų aliejuje.
- Rapsų aliejuje yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių Omega 3, kurių mūsų maiste labai trūksta.
- Gausu nesočiųjų riebalų rūgščių.
- Gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių.
- Gausu OMEGA 3 riebalų rūgščių.
- Sudėtyje yra panašus oleino rūgšties kiekis kaip ir alyvuogių aliejuje.
- Rapsų aliejų būtina įtraukti į būsimų mamų ir kūdikių maisto racioną.
- Rapsų aliejų galima naudoti kūdikių nuo šešių mėnesių amžiaus maisteliui gaminti.
- Puikus pasirinkimas žmonėms, kurie rūpinasi savo širdies sveikata.
Rapsų aliejus yra vienas iš antioksidantų, kurie yra labai vertingi žmogaus organizmui, šaltinių.