„FLORIOL“ RAFINUOTAS PIRMO SPAUDIMO RAPSŲ ALIEJUS 2 L
FLORIOL RAFINUOTAS PIRMO SPAUDIMO RAPSŲ ALIEJUS 2 L
FLORIOL RAFINUOTAS PIRMO SPAUDIMO RAPSŲ ALIEJUS 2 L

„FLORIOL“ RAFINUOTAS PIRMO SPAUDIMO RAPSŲ ALIEJUS 2 L

100 % rafinuotas pirmo spaudimo rapsų aliejus

Naudojimas

Tinka kepti, gruzdinti, troškinti ir salotoms gardinti.  Atsparumas karščiui yra viena iš svarbiausių rapsų aliejaus savybių. Jis puikiai tinka kepti net labai aukštoje temperatūroje – iki 230 °C jis nepakeičia gero skonio ir išlaiko aromatą (neatsiranda jokių nepageidaujamų kepimo poskonių).

Savybės

  • Organizmui reikalingų E ir K vitaminų šaltinis.
  • Gausu mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų.
  • Be konservantų.
  • Rapsų aliejuje gausu polinesočiųjų riebalų Omega 6 ir Omega 3. Jame šių rūgščių kiekio santykis yra optimalus – 2:1. Būtent toks riebalų rūgščių kiekis turi būti Viduržemio jūros gyventojų mityboje. Alyvuogių aliejuje šių rūgščių kiekio santykis yra tik 9:1, todėl alyvuogių aliejaus nauda žmogaus organizmui mažesnė.
  • Sočiųjų riebalų yra mažiau nei alyvuogių ar saulėgrąžų aliejuje.
  • Rapsų aliejuje yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių Omega 3, kurių mūsų maiste labai trūksta.
  • Gausu nesočiųjų riebalų rūgščių.
  • Gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių.
  • Gausu OMEGA 3 riebalų rūgščių.
  • Sudėtyje yra panašus oleino rūgšties kiekis kaip ir alyvuogių aliejuje.
  • Rapsų aliejų būtina įtraukti į  būsimų mamų ir kūdikių maisto racioną.
  • Rapsų aliejų galima naudoti kūdikių nuo šešių mėnesių amžiaus maisteliui gaminti.
  • Puikus pasirinkimas žmonėms, kurie rūpinasi savo širdies sveikata.

Rapsų aliejus yra vienas iš antioksidantų, kurie yra labai vertingi žmogaus organizmui,  šaltinių.