Obuoliais kimšta kepta višta
Sudėtis
- 1 visa višta
- 3 obuoliai
- 3 skiltelės česnako
- 3 šakelės rozmarino
- 1-2 valgomieji šaukštai medaus
- 2 valgomeiji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai čili miltelių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Priedai
- 3 morkos
- 2 pastirnokai
- 2 griežčiai
- 1 ropė
- 2-3 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 1 šakelė rozmarino
- 3 morkos
- druskos ir pipirų pagal skonį
Obuoliais kimšta kepta višta
- Nulupti abuolius, išvalyti sėklytes, supjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su razinomis bei medumi. Įberti 1 arbatinį šaukštelį čili, įdėti 1 šakelę rozmarino ir 1 skiltelę susmulkinto česnako.
- Likęs rozmarinas ir česnakai susmulkinami, sumaišomi su čili, Floriol saulėgrąžų aliejumi ir višta ištepama iš vidaus ir iš išorės.
- Višta prikemšama obuoliais ir užrišama siūlu, kad įdaras neišbėgtų.
- Orkaitė įkaitinama iki 170°C, prikimšta višta uždarame inde ar įvyniota į foliją kepama maždaug 1 h .
- Daržovės nuvalomos ir supjaustomos vienodo dydžio gabalėlaiis, sumaišomos su susmulkintu rozmarinu, druska, pipirais ir Floriol saulėgrąžų aliejumi.
- Česnakui nulupama tik išorinė žievelė ir jis nepjaustytas įdedamas prie daržovių- tokiu būdu išsaugant visus skonius.
- Kai višta kepa valandą, į indą įdedamos daržovės. Toliau uždarame inde kepama 0,5 - 1 h.
Skanaus !