Obuoliais kimšta kepta višta
Sudėtis
  • 1 visa višta
  • 3 obuoliai
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 šakelės rozmarino
  • 1-2 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 valgomeiji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai čili miltelių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

 

Priedai

  • 3 morkos
  • 2 pastirnokai
  • 2 griežčiai
  • 1 ropė
  • 2-3 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šakelė rozmarino
  • 3 morkos
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Obuoliais kimšta kepta višta

  1. Nulupti abuolius, išvalyti sėklytes, supjaustyti gabaliukais ir  sumaišyti su razinomis bei medumi. Įberti 1 arbatinį šaukštelį čili, įdėti 1 šakelę rozmarino ir 1 skiltelę susmulkinto česnako.
  2. Likęs rozmarinas ir česnakai susmulkinami, sumaišomi su čili, Floriol saulėgrąžų aliejumi ir višta ištepama iš vidaus ir iš išorės.
  3. Višta prikemšama obuoliais ir užrišama siūlu, kad įdaras neišbėgtų.
  4. Orkaitė įkaitinama iki 170°C, prikimšta višta uždarame inde ar įvyniota į foliją kepama maždaug 1 h .
  5. Daržovės nuvalomos ir supjaustomos vienodo dydžio gabalėlaiis, sumaišomos su susmulkintu rozmarinu, druska, pipirais ir Floriol saulėgrąžų aliejumi.
  6. Česnakui nulupama tik išorinė žievelė ir jis nepjaustytas įdedamas prie daržovių- tokiu būdu išsaugant visus skonius.
  7. Kai višta kepa valandą, į indą įdedamos daržovės. Toliau uždarame inde kepama 0,5 - 1 h.

Skanaus !