Prieskoninių augalų aliejus
Sudėtis

Prieskoninių augalų aliejus

  1. Ruošiant prieskoninių augalų aliejų geriausias pasirinkimas bus neutralaus skonio aliejus, pavyzdžiui Floriol rapsų aliejus.
  2. Aliejų papildyk šviežiais prieskoniais augalais pagal savo pasirinkimą, kurie prieš juos įdedant rūpestigai nuoplaunami ir išdžiovinami.
  3. Viskas susmulkinama blenderiu, nukošiama ir supilama į nedidelius indus bei šaldytuve laikoma ilgaiu nei 2 savaites.
  4. Jeigu esate įstikinę, kad aliejus bus naudojamas trumpą laiką, į butelį galima įdėti ir palikti šviežią prieskoninių augalų šakelę – atrodys labai dekoratyviai.
  5. Minkštus prieskoninius augalus aliejume galima sušaldyti į ledo gabaliukus, kuriais vėliau bus galima pagardinti sriubas, kepinius ir kt.