Prieskoninių augalų aliejus
Sudėtis
- 200 g Floriol rapsų aliejus
- 100 g prieskoninių augalų pagal skonį
Prieskoninių augalų aliejus
- Ruošiant prieskoninių augalų aliejų geriausias pasirinkimas bus neutralaus skonio aliejus, pavyzdžiui Floriol rapsų aliejus.
- Aliejų papildyk šviežiais prieskoniais augalais pagal savo pasirinkimą, kurie prieš juos įdedant rūpestigai nuoplaunami ir išdžiovinami.
- Viskas susmulkinama blenderiu, nukošiama ir supilama į nedidelius indus bei šaldytuve laikoma ilgaiu nei 2 savaites.
- Jeigu esate įstikinę, kad aliejus bus naudojamas trumpą laiką, į butelį galima įdėti ir palikti šviežią prieskoninių augalų šakelę – atrodys labai dekoratyviai.
- Minkštus prieskoninius augalus aliejume galima sušaldyti į ledo gabaliukus, kuriais vėliau bus galima pagardinti sriubas, kepinius ir kt.