Mandarinų pyragas
Sudėtis
  • 6–7 mandarinų
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės rūgščios grietinės arba jogurto be priedų
  • 1/2 stiklinės „Floriol“ rapsų aliejaus
  • 2 stiklinių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 70 g sviesto

Mandarinų pyragas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Torto formą su nuimamu kraštu išklokite kepimo popieriumi.
  • Formos dugną ištepkite sviestu, arti viena prie kitos išdėstykite mandarinų skilteles, pabarstykite jas cukrumi (1/3 stiklinės), išdėliokite sviesto gabalėlius.
  • Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi. Supilkite grietinę arba jogurtą be priedų, aliejų, suberkite smulkiai sutarkuotą arba kavamale sumaltą vieno mandarino žievelę ir sumaišykite.
  • Miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių ir grietinės masę ir išmaišykite.
  • Paruoštą tešlą supilkite ant mandarinų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 40 min.
  • Išimkite formą iš orkaitės, ant viršaus uždėkite tinkamo dydžio lėkštę, apverskite pyragą, atsargiai nuimkite kepimo popierių.
  • Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite.