Mandarinų pyragas
Sudėtis
- 6–7 mandarinų
- 2 didelių kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės rūgščios grietinės arba jogurto be priedų
- 1/2 stiklinės „Floriol“ rapsų aliejaus
- 2 stiklinių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 70 g sviesto
Mandarinų pyragas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Torto formą su nuimamu kraštu išklokite kepimo popieriumi.
- Formos dugną ištepkite sviestu, arti viena prie kitos išdėstykite mandarinų skilteles, pabarstykite jas cukrumi (1/3 stiklinės), išdėliokite sviesto gabalėlius.
- Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi. Supilkite grietinę arba jogurtą be priedų, aliejų, suberkite smulkiai sutarkuotą arba kavamale sumaltą vieno mandarino žievelę ir sumaišykite.
- Miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių ir grietinės masę ir išmaišykite.
- Paruoštą tešlą supilkite ant mandarinų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 40 min.
- Išimkite formą iš orkaitės, ant viršaus uždėkite tinkamo dydžio lėkštę, apverskite pyragą, atsargiai nuimkite kepimo popierių.
- Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite.