Cukinijos kišas
Sudėtis
  • šviežios cukinijos – 2 vnt.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • 2 česnako skiltelės
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • parmezanas – 50 g
  • žiupsnelis petražolių
  • druska, juodieji pipirai
  • Floriol rapsų aliejus kepimui

Cukinijos kišas

  1. Smulkai supjaustomas svogūnas ir česnakas mažais gabalėliais.
  2. Sutarkuojamos ar smulkai supjaustomos cukinijos.
  3. Viskas kartu sudedama į keptuvę, įpilama Floriol rapsų aliejaus. Viskas išmaišoma.
  4. Dubenėlyje išmušamas kiaušinis, įberiama druskos ir pipirų bei suplakama. Po to įberiama tarkuoto parmezano sūrio ir smulkai supjaustytų petražolių bei viskas vėl išmaišoma.
  5. Orkaitė įkaitinama iki 180°C.
  6. Gauta masė pilama į kepimo indą viskas tvarkingai išmaišoma. Po to masė kepama orkaitėje maždaug 25 – 35 minutes.
  7. Po paruošimo truputį atvėsinama ir patiekiama supjaustytą gabalėliais.

Skanaus!