Kepti česnakai
Sudėtis
- česnako galvutės
- truputis Floriol saulėgrąžų aliejaus
- šviežiai malti pipirai
Kepti česnakai
- Nuo česnakų nulupama plona, sudžiūvusi žievelė, paliekant tik skiltelių kiautelius. Nupjaunama maždaug 1/4 galvučių viršaus. Ant nupjautų vietų užpilama Floriol saulėgrąžų aliejaus ir užbarstoma pipirais.
- Kiekviena galvutė atskirai su nupjauta dalimi į viršų įvyniojama į foliją ir patalpinama į kepimo indą.
- Kepimo indas įdedamas į orkaitę ir 190 laipsnių temperatūroje kepama 30–40 minučių, kol česnakai suminkštėja.
- Iškepus nuimama folija, suspaudus galvutę ar atlaužiant skiltekes nuo jos, išspaudžiama minkšta, kreminė česnakų masė, kuria galima pagardinti keptą duoną, sriubas, daržovių tyres, galima įmaišyti į virtas pastas ar keptas bulves.
- Geras priedas yra padažas, pagamintas sumašius grietinę su susmulkintu šviežiu agurku, druska, pipirais. Mediniais smeigtukais iš česnakų kiautelių iškrapštomos minkštos skitelės, pamirkomos paruoštame padaže ir mėgaujamasi užkandant šviežiai keptu prancūzišku batonu ar čabatos duona.
Mėgaukimės tiek keptais, tiek nekeptais česnakais ir būkime sveiki!