Grybų tiršta sriuba
Sudėtis
- 6 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus (3 svogūnai apkepinimui ir 3 pačioje pabaigoje grybams apkepti)
- 1 didelis nuluptas ir mažais kubeliais supjaustytas geltonas svogūnas
- 4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
- 1 kg išvalytų ir supjaustytų voveraičių ar baravykų
- ½ stiklinė universalių miltu
- ¾ vištienos sultinio kubelis, ištirpintas 2,8 litre vandens
- 1 ½ stiklinės tirštos grietinėlės
- 3 valgomieji šaukštai smulkiai maltų šviežių petražolių
- 1 valgomasis šaukštas smulkiai maltų šviežių čiobrelių
- jūros druskos ir pipirų pagal skonį
Grybų tiršta sriuba
- Įpilti Floriol saulėgrąžų aliejaus į didelį puodą, ant silpnos ugnies gerai apkepinti svogūnus kol jie įgauna auksinio rudumo (maždaug 30 minučių).
- Po to įmaišoma česnakų ir kepama 1 – 2 minutes arba kol pajuntamas aromatas.
- Įberiama grybų ir troškinama aukštoje temperatūroje 15-20 minučių arba kol grybai paruošiami. Reikia dažnai pamaišyti.
- Įmaišoma miltų, po to įpilamas visas sultinys ir išverdama sriuba. Ji turi būti tiršta.
- Sriuba gerai suplakama kol įgauna vienalytę masę.
- Pačiose pabaigoje įpilama grietinėlės, įberiama žalumynų, druskos ir pipirų ir dar kartą gerai suplakama.
- Aliejuje apkepami grybai su druska, pipirais ir petražolėmis. Jomis pabarstoma prieš pateikiant sriubą.