Grybų tiršta sriuba
Sudėtis
  • 6 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus (3 svogūnai apkepinimui ir 3 pačioje pabaigoje grybams apkepti)
  • 1 didelis nuluptas ir mažais kubeliais supjaustytas geltonas svogūnas
  • 4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 1 kg išvalytų ir supjaustytų voveraičių ar baravykų
  • ½ stiklinė universalių miltu
  • ¾ vištienos sultinio kubelis, ištirpintas 2,8 litre vandens
  • 1 ½ stiklinės tirštos grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai smulkiai maltų šviežių petražolių
  • 1 valgomasis šaukštas smulkiai maltų šviežių čiobrelių
  • jūros druskos ir pipirų pagal skonį

Grybų tiršta sriuba

  1. Įpilti Floriol saulėgrąžų aliejaus į didelį puodą, ant silpnos ugnies gerai apkepinti svogūnus kol jie įgauna auksinio rudumo (maždaug 30 minučių).
  2. Po to įmaišoma česnakų ir kepama 1 – 2 minutes arba kol pajuntamas aromatas.
  3. Įberiama grybų ir troškinama aukštoje temperatūroje 15-20 minučių arba kol grybai paruošiami. Reikia dažnai pamaišyti.
  4. Įmaišoma miltų, po to įpilamas visas sultinys ir išverdama sriuba. Ji turi būti tiršta.
  5. Sriuba gerai suplakama kol įgauna vienalytę masę.
  6. Pačiose pabaigoje įpilama grietinėlės, įberiama žalumynų, druskos ir pipirų ir dar kartą gerai suplakama.
  7. Aliejuje apkepami grybai su druska, pipirais ir petražolėmis. Jomis pabarstoma prieš pateikiant sriubą.