Įdarytos paprikos
Sudėtis
  • 8 – 10 vnt. paprikų
  • 400 g bet kokios maltos mėsos
  • 200 g virtų ryžių
  • 150 g grietinės
  • 150 g pomidorų padažo ar kečupo
  • 200 g morkų
  • 2 dideli svogūnai
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Floriol rapsų aliejus

Įdarytos paprikos

  1. Svogūnai smulkiai supjaustomi, morkos sutarkuojamos.
  2. Pusė susmulkintų svogūnų pakepinama keptuvėje Floriol rapsų aliejuje, tada įberiama pusė morkų ir viskas apkepinama.
  3. Atskirame inde sumaišomi ryžiai su malta mėsa, pridedama apkepintų svogūnų ir morkų.
  4. Įdedama druskos ir pipirų pagal skonį, viskas tvarkingai išmaišoma.
  5. Paprikoms nupjaunama viršūnėlė ir išskaptuojamas vidus, suformuojant indo formelę. Paprikos įdaromos paruoštu įdaru.
  6. Inde išmaišoma greitinė su pomidorų padažu.
  7. Į didelį puodą, kuriame bus ruošiamos visos paprikos, sudedami likusieji neapkepinti svogūnai ir morkos.
  8. Įdedama paruošto grietinės ir pomidorų padažo mišinio. Viskas gerai išmaišoma.
  9. Ant padažo sudedamos viena prie kitos įdarytos papirkos su įdaru į viršų.
  10. Į puodą įpilama vandens (iki paprikos vidurio) ir ant vidurinės ugnies uždengus troškinama maždaug 40 minučių.
  11. Paprikos pateikiamos su padažu, kuriame jos ruošiamos. Galima įdėti grietinės.

Mėgaukimės sezoniniais skoniais!