Įdarytos paprikos
Sudėtis
- 8 – 10 vnt. paprikų
- 400 g bet kokios maltos mėsos
- 200 g virtų ryžių
- 150 g grietinės
- 150 g pomidorų padažo ar kečupo
- 200 g morkų
- 2 dideli svogūnai
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Floriol rapsų aliejus
Įdarytos paprikos
- Svogūnai smulkiai supjaustomi, morkos sutarkuojamos.
- Pusė susmulkintų svogūnų pakepinama keptuvėje Floriol rapsų aliejuje, tada įberiama pusė morkų ir viskas apkepinama.
- Atskirame inde sumaišomi ryžiai su malta mėsa, pridedama apkepintų svogūnų ir morkų.
- Įdedama druskos ir pipirų pagal skonį, viskas tvarkingai išmaišoma.
- Paprikoms nupjaunama viršūnėlė ir išskaptuojamas vidus, suformuojant indo formelę. Paprikos įdaromos paruoštu įdaru.
- Inde išmaišoma greitinė su pomidorų padažu.
- Į didelį puodą, kuriame bus ruošiamos visos paprikos, sudedami likusieji neapkepinti svogūnai ir morkos.
- Įdedama paruošto grietinės ir pomidorų padažo mišinio. Viskas gerai išmaišoma.
- Ant padažo sudedamos viena prie kitos įdarytos papirkos su įdaru į viršų.
- Į puodą įpilama vandens (iki paprikos vidurio) ir ant vidurinės ugnies uždengus troškinama maždaug 40 minučių.
- Paprikos pateikiamos su padažu, kuriame jos ruošiamos. Galima įdėti grietinės.
Mėgaukimės sezoniniais skoniais!