Vengriška guliašinė sriuba
Sudėtis
  • 500 g kiaulienos, jautienos ar veršienos
  • 4-5 bulvės
  • 2-3 morkos
  • 2 svogūnai
  • 1 raudona paprika
  • 2-3 česnako skiltelės,
  • 250 ml pomidorų padažo
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (nereikia, jeigu bulvės yra miltingos veislės ir verdant truputį  išskysta)
  • 2 laurų lapai
  • Saldžiosios paprikos milteliai, kmynai, malti juodieji pipirai, cukrus, druskos pagal skonį
  • Floriol rapsų aliejus kepimui

Vengriška guliašinė sriuba

  1. Mėsa supjaustoma maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje pakaitinamas aliejus, mėsa pakepinama iki rudumo.
  2. Įdedama kubeliais supjaustytų morkų, susmulkintų svogūnų ir česnakų ir dar truputį pakepinama, kol šaknys pageltonuoja.
  3. Įpilama vandens ir verdama nedidelėje temperatūroje, kol mėsa suminkštėja. Kiauliena ar veršiena išvirs greičiau, jautiena virs ilgėliau.
  4. Įdedama nedideliais kubeliais supjaustytų bulvių, paprikos, kmynų ir verdama dar 10 minučių.
  5. Įpilama dar šiek tiek vandens, jeigu jo per daug nuverdama, tačiau sriuba turi būti pakankamai tiršta.
  6. Įdedama pomidorų padažo, druskos, pipirų, cukraus ir laurų lapų ir verdamas dar penkias  minutes.
  7. Nedideliame indelyje palaipsniui maišant į miltus įpilama šiek tiek šalto vandens, kad susidarytų  vienalytė skystos konsistencijos masė be gumuliukų. Įdedama į sriubą ir užvirinama.
  8. Prieš pateikiant galima pabarstyti smulkiai supjaustytais žalumynais.

Pasimėgauk vengrišku skoniu !