Vengriška guliašinė sriuba
Sudėtis
- 500 g kiaulienos, jautienos ar veršienos
- 4-5 bulvės
- 2-3 morkos
- 2 svogūnai
- 1 raudona paprika
- 2-3 česnako skiltelės,
- 250 ml pomidorų padažo
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (nereikia, jeigu bulvės yra miltingos veislės ir verdant truputį išskysta)
- 2 laurų lapai
- Saldžiosios paprikos milteliai, kmynai, malti juodieji pipirai, cukrus, druskos pagal skonį
- Floriol rapsų aliejus kepimui
Vengriška guliašinė sriuba
- Mėsa supjaustoma maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje pakaitinamas aliejus, mėsa pakepinama iki rudumo.
- Įdedama kubeliais supjaustytų morkų, susmulkintų svogūnų ir česnakų ir dar truputį pakepinama, kol šaknys pageltonuoja.
- Įpilama vandens ir verdama nedidelėje temperatūroje, kol mėsa suminkštėja. Kiauliena ar veršiena išvirs greičiau, jautiena virs ilgėliau.
- Įdedama nedideliais kubeliais supjaustytų bulvių, paprikos, kmynų ir verdama dar 10 minučių.
- Įpilama dar šiek tiek vandens, jeigu jo per daug nuverdama, tačiau sriuba turi būti pakankamai tiršta.
- Įdedama pomidorų padažo, druskos, pipirų, cukraus ir laurų lapų ir verdamas dar penkias minutes.
- Nedideliame indelyje palaipsniui maišant į miltus įpilama šiek tiek šalto vandens, kad susidarytų vienalytė skystos konsistencijos masė be gumuliukų. Įdedama į sriubą ir užvirinama.
- Prieš pateikiant galima pabarstyti smulkiai supjaustytais žalumynais.
Pasimėgauk vengrišku skoniu !