Vasaros salotos su mišrainės padažu
Sudėtis

SUDĖTIS SALOTOMS

  • sauja šviežių išlukštentų pupelių
  • 1 ryšulėlis ridikėlių
  • morkos
  • nedidelė sauja šviežių išlukštentų žirnių
  • nedidelis ryšulėlis pipirmėčių
  • nedidelis ryšulėlis laiškinių česnakų
  • nedidelis ryšulėlis petražolių
  • 1 galvutė traškių salotų pasirinktinai

SUDĖTIS MIŠRAINĖS PADAŽUI

  • 2 valgomieji šaukštai baltojo vyko acto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
  • žiupsnelis jūros druskos
  • valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Vasaros salotos su mišrainės padažu

  1. Pupelės verdamos pasūdytame verdančiame vandenyje 2–3 minutes arba kol suminkštės. Gerai nukošiama ir po to atvėsinama šaltame vandenyje.
  2. Morkos verdamos verdančiame vandenyje 3-4 minutes arba kol jos suminkštės. Gerai nukošiama ir po to atvėsinama šaltame vandenyje.
  3. Virtos pupelės ir morkos, ridikėliai, žirniai, pipirmėčių lapai, laiškiniai česnakai, susmulkintos petražolės ir salotų lapai įdedami į dubenėlį ir gerai išmaišomi. Atidedama į šoną.
  4. Mišrainės padažui paruošti dubenėlyje suplakami baltojo vyno actas, garstyčios, cukraus pudra ir druska, kol tampama vientisa gerai išmaišyta mase. Palaipsniui įpilama ir išplakama saulėgrąžų aliejus, kol mišinys sukietės ir įgaus spindesio. Pagal skonį įberiama druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  5. Prieš patiekiant vasaros salotas užpilama mišrainės padažu ir išmaišoma.