Prancūziška svogūnų sriuba
Sudėtis
  • 1 kg svogūnų
  • 3 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 2 stiklinės vištienos sultinio
  • 1 stiklinė sauso balto vyno
  • 3 česnako skiltelės
  • 200 g sūrio
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 1 prancūziškas batonas
  • Druska, pipirai

Prancūziška svogūnų sriuba

  1. Svogūnai supjaustomi smulkiais žiedeliais.
  2. Gilioje keptuvėje ar puode ant silpnos ugnies pakaitinami 3 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus, įdedama svogūnų ir kepama, kol jie suminkštėja ir įgauna auksinį atspalvį.
  3. Įberiamos susmulkintos česnako skiltelės, druska, pipirai ir čiobrelių šakelės.
  4. Sumažinama ugnis ir troškinama maždaug 30 minučių, kartas nuo karto apmaišant.
  5. Įpilama vyno ir dar keletą minučių patroškinama.
  6. Į sriubą įmaišoma miltų ir pakaitinama 2-3 minutes.
  7. Pabaigoje viskas užpilama sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies 20 minučių, po to čiobrelio šakelės išimamos.
  8. Paruošta sriuba išpilstoma į karščiui atsparius dubenėlius, paviršiuje sudedant paskrudintas prancūziško batono riekeles, gausiai apibarstytas sūriu.
  9. Dubenėliai sudedami į 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepama, kol ištirpsta sūris.

Bus taip pat skanu kaip ir Prancūzijoje!