Prancūziška svogūnų sriuba
Sudėtis
- 1 kg svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 2 stiklinės vištienos sultinio
- 1 stiklinė sauso balto vyno
- 3 česnako skiltelės
- 200 g sūrio
- 1 valgomasis šaukštas miltų
- 1 prancūziškas batonas
- Druska, pipirai
Prancūziška svogūnų sriuba
- Svogūnai supjaustomi smulkiais žiedeliais.
- Gilioje keptuvėje ar puode ant silpnos ugnies pakaitinami 3 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus, įdedama svogūnų ir kepama, kol jie suminkštėja ir įgauna auksinį atspalvį.
- Įberiamos susmulkintos česnako skiltelės, druska, pipirai ir čiobrelių šakelės.
- Sumažinama ugnis ir troškinama maždaug 30 minučių, kartas nuo karto apmaišant.
- Įpilama vyno ir dar keletą minučių patroškinama.
- Į sriubą įmaišoma miltų ir pakaitinama 2-3 minutes.
- Pabaigoje viskas užpilama sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies 20 minučių, po to čiobrelio šakelės išimamos.
- Paruošta sriuba išpilstoma į karščiui atsparius dubenėlius, paviršiuje sudedant paskrudintas prancūziško batono riekeles, gausiai apibarstytas sūriu.
- Dubenėliai sudedami į 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepama, kol ištirpsta sūris.
Bus taip pat skanu kaip ir Prancūzijoje!