Traškios bulvių lazdelės su sūriu
Sudėtis
Sudėtis 24 lazdelėms
- 3 bulvės virtos ir supjaustytos kubeliais
- ½ stiklinės grietinės (115 g)
- ¼ stiklinės svogūno (25 g), kubeliais
- ¼ stiklinės kumpio (55 g), kubeliais
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- ½ arbatinio šaukštelio pipirų
- 1 blokas Čedaro sūrio, supjaustytas šiaudeliais
- Floriol rapsų aliejus kepimui
- Miltai, malti džiūvėsiai ir kiaušiniai traškiai plutelei
Traškios bulvių lazdelės su sūriu
- Dideliame dubenėlyje išmaišyti virtas bulves, grietinę, svogūną, kumpį, druską ir pipirus. Ingredientai maišomi kol didesnė dalis bulvių įgauna tyrelės konsistenciją.
- Supjaustyti sūrį maždaug 6 mm šiaudeliais. Šaukštu pakabini bulvių ir suformuoti rutuliuką. Per vidurį padėti sūrio šiaudelį ir apsukti bulvę aplink sūrį, kol vienodai pasidengia.
- Suformuotas lazdeles iškočioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsiuose.
- Kepti iki 180 °C temperatūroje įkaitintame aliejuje 3 minutes arba kol lazdelės įgauna rausvai auksinį atspalvį.
- Iškeptos lazdelės padedamos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus.