Traškios bulvių lazdelės su sūriu
Sudėtis

Sudėtis 24 lazdelėms

  • 3 bulvės virtos ir supjaustytos kubeliais
  • ½ stiklinės grietinės (115 g)
  • ¼ stiklinės svogūno (25 g), kubeliais
  • ¼ stiklinės kumpio (55 g), kubeliais
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio pipirų
  • 1 blokas Čedaro sūrio, supjaustytas šiaudeliais
  • Floriol rapsų aliejus kepimui
  • Miltai, malti džiūvėsiai ir kiaušiniai traškiai plutelei

Traškios bulvių lazdelės su sūriu

  1. Dideliame dubenėlyje išmaišyti virtas bulves, grietinę, svogūną, kumpį, druską ir pipirus. Ingredientai maišomi kol didesnė dalis bulvių įgauna tyrelės konsistenciją.
  2. Supjaustyti sūrį maždaug 6 mm šiaudeliais. Šaukštu pakabini bulvių ir suformuoti rutuliuką. Per vidurį padėti sūrio šiaudelį ir apsukti bulvę aplink sūrį, kol vienodai pasidengia.
  3. Suformuotas lazdeles iškočioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsiuose.
  4. Kepti iki 180 °C temperatūroje įkaitintame aliejuje 3 minutes arba kol lazdelės įgauna rausvai auksinį atspalvį.
  5. Iškeptos lazdelės padedamos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus.