Naminė kepta duona
Sudėtis
  • 1/2 kg kvietinių miltų
  • 10 g druskos
  • 2 valgomieji šaukštai tešlai + nedidelis kiekis ištepti Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 1 pakelis (11 g) sausų mielių
  • 375 ml vandens
  • žiupsnelis cukraus

Naminė kepta duona

  1. Pakaitinti orkaitę iki 25 laipsnių. Orkaitės apatinėje dalyje pastatyti indą su vandeniu, nes garai padeda išgauti ypač traškią ir skanią plutelę.
  2. Pusė stiklinės šilto vandens sumaišoma su žiupsneliu cukraus ir sausų mielių, paliekama maždaug 10 minučių iškilti (kai ims burbuliuoti, bus paruošta).
  3. Tuo metu dubenėlyje išmaišomi miltai su druska ir aliejumi, įdedama pagyvintų mielių ir likusio vandens bei sumaišoma.
  4. Dubenėlis išklojamas švariu rankšluosčiu ir paliekama šiltoje vietoje maždaug 1 valandai.
  5. Kepimo indas ir rankos apibarstomi miltais, tešla padalijama į dvi ar daugiau dalių, išvoliojant miltuose ir apsukant kiekvieną dalį apie savo ašį, suformuojami jums patinkantys kepaliukai, ištepami aliejumi, kad spindėtų.
  6. Įdedama į orkaitę kepti 20-25 minučių. Kai duona įgauna rusvai auksinį atspalvį, išimti iš orkaitės ir apdengti rankšluosčiu, kad atauštų.

Skanaus!