Naminė kepta duona
Sudėtis
- 1/2 kg kvietinių miltų
- 10 g druskos
- 2 valgomieji šaukštai tešlai + nedidelis kiekis ištepti Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 1 pakelis (11 g) sausų mielių
- 375 ml vandens
- žiupsnelis cukraus
Naminė kepta duona
- Pakaitinti orkaitę iki 25 laipsnių. Orkaitės apatinėje dalyje pastatyti indą su vandeniu, nes garai padeda išgauti ypač traškią ir skanią plutelę.
- Pusė stiklinės šilto vandens sumaišoma su žiupsneliu cukraus ir sausų mielių, paliekama maždaug 10 minučių iškilti (kai ims burbuliuoti, bus paruošta).
- Tuo metu dubenėlyje išmaišomi miltai su druska ir aliejumi, įdedama pagyvintų mielių ir likusio vandens bei sumaišoma.
- Dubenėlis išklojamas švariu rankšluosčiu ir paliekama šiltoje vietoje maždaug 1 valandai.
- Kepimo indas ir rankos apibarstomi miltais, tešla padalijama į dvi ar daugiau dalių, išvoliojant miltuose ir apsukant kiekvieną dalį apie savo ašį, suformuojami jums patinkantys kepaliukai, ištepami aliejumi, kad spindėtų.
- Įdedama į orkaitę kepti 20-25 minučių. Kai duona įgauna rusvai auksinį atspalvį, išimti iš orkaitės ir apdengti rankšluosčiu, kad atauštų.
Skanaus!