Moliūgo fondiu
Sudėtis
- 2–3 kg moliūgas
- 1½ valgomojo šaukšto Floriol saulėgrąžų aliejų
- 250 g Ementalio sūris, smulkiai tarkuotas
- 200 g čedario sūris, smulkiai tarkuotas
- 2 valgomieji šaukštai (20 g) kukurūzų miltu
- 125 ml crème fraîche
- 100 ml balto vyno
- ½ česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta
- 1 valgomasis šaukštas chipotle padažo
- ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos prieskonių
- 400 g mažai sūdyti tortilijų traškučiai
- Laiškai dekoravimui
- 12 jalapeno skiltelių
- 100 g vyšninių pomidoriukų, supjaustytų skiltelėmis
Moliūgo fondiu
- Įkaitink orkaitę iki 180 ̊C (jeigu su ventiliatoriumi, tai iki 160 ̊C). Moliūgui nupjauk viršutinę dalį ir išimk sėklas bei minkštimą, išsaugodamas sėklas. Visą moliūgą ištrink 1 valgomuoju šaukštu Floriol saulėgrąžų aliejaus, padėk ant kepimo indo ir moliūgui grąžink nupjautą kepurėlę arba viršutinę dalį. Kepti 1 valandą kol moliūgas suminkštės.
- Dubenėlyje išmaišyk sūrį su kukurūzų miltais. Atskirame inde išmaišyk crème fraîche, vyną, česnaką ir chipotle padažą. Viskas išmaišoma, po to supilama į moliūgą. Uždedama moliūgo kepurėlė ir kepama 15 minučių, po to nuimama kepurėlė ir verdama dar 15 minučių arba kol ima burbuliuoti ir sūris visiškai ištirpsta
- Per tą laiką sumaišyk moliūgo sėklas su rūkytos paprikos prieskoniu ir likusiu aliejumi, dedama ant kepimo indo šalia moliūgo paskutinėms paruošimo 5 minutėms, kad paskrustų.
- Patiek moliūgų fondui su tortilijų traškučiais, padekoruok skrudintomis moliūgo sėklomis, laiškais, jalapeno ir pomidorais.