Moliūgo fondiu
Sudėtis
  • 2–3 kg moliūgas
  • 1½ valgomojo šaukšto Floriol saulėgrąžų aliejų
  • 250 g Ementalio sūris, smulkiai tarkuotas
  • 200 g čedario sūris, smulkiai tarkuotas
  • 2 valgomieji šaukštai (20 g) kukurūzų miltu
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 ml balto vyno
  • ½ česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta
  • 1 valgomasis šaukštas chipotle padažo
  • ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos prieskonių
  • 400 g mažai sūdyti tortilijų traškučiai
  • Laiškai dekoravimui
  • 12 jalapeno skiltelių
  • 100 g vyšninių pomidoriukų, supjaustytų skiltelėmis

Moliūgo fondiu

  1. Įkaitink orkaitę iki 180 ̊C (jeigu su ventiliatoriumi, tai iki 160 ̊C). Moliūgui nupjauk viršutinę dalį ir išimk sėklas bei minkštimą, išsaugodamas sėklas. Visą moliūgą ištrink 1 valgomuoju šaukštu Floriol saulėgrąžų aliejaus, padėk ant kepimo indo ir moliūgui grąžink nupjautą kepurėlę arba viršutinę dalį. Kepti 1 valandą kol moliūgas suminkštės.
  2. Dubenėlyje išmaišyk sūrį su kukurūzų miltais. Atskirame inde išmaišyk crème fraîche, vyną, česnaką ir chipotle padažą. Viskas išmaišoma, po to supilama į moliūgą. Uždedama moliūgo kepurėlė ir kepama 15 minučių, po to nuimama kepurėlė ir verdama dar 15 minučių arba kol ima burbuliuoti ir sūris visiškai ištirpsta
  3. Per tą laiką sumaišyk moliūgo sėklas su rūkytos paprikos prieskoniu ir likusiu aliejumi, dedama ant kepimo indo šalia moliūgo paskutinėms paruošimo 5 minutėms, kad paskrustų.
  4. Patiek moliūgų fondui su tortilijų traškučiais, padekoruok skrudintomis moliūgo sėklomis, laiškais, jalapeno ir pomidorais.