Kopūstų suktinukai
Sudėtis
Suktinukams:
- 1 kopūsto galva
- 2 valgomieji šaukštai miltų
- 1/2 stiklinė grietinės
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- Floriol rapsų aliejaus
Įdarui:
- 500 g išmaišytos maltos mėsos
- 1/2 stiklinė ryžių
- 1 svogūnas
- druska, pipirai
Kopūstų suktinukai
- Kopūstui išpjaunama kotas, nulupami viršutiniai lapai ir įdedama į verdantį pasūdytą vandenį.
- Suminkštėję lapai atsargiai išimami. Gysloti lapai išpjaustomi.
- Ruošiamas įdaras. Išverdami ryžiai, smulkiai supjaustomas svogūnas. Sumaišoma su malta mėsa, įdedama druskos ir pipirų.
- Masė dedama ant kopūsto lapų, stipriai susukama ir apkepinama aliejuje.
- Perdedama į puodą ar gilią keptuvę. Pomidorų padažas išmaišomas vandenyje, į kurį įberiama druskos ir pipirų. Juo užpilami suktinukai, juos apsemiant. Uždengiama dangčiu ir troškinama 40-50 minučių.
- Paruošti suktinukai iš skystimo išimami ir paruošiamas padažas. 1/2 stiklinėje vandens ištirpinami miltai ir kartu su grietine įdedama į padažą. Pakaitinama ir užpilama ant suktinukų.
Skanaus !