Kopūstų suktinukai
Sudėtis

Suktinukams:

  • 1 kopūsto galva
  • 2 valgomieji šaukštai miltų
  • 1/2 stiklinė grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • Floriol rapsų aliejaus  

Įdarui:

  • 500 g išmaišytos maltos mėsos
  • 1/2 stiklinė ryžių
  • 1 svogūnas
  • druska, pipirai

Kopūstų suktinukai

  1. Kopūstui išpjaunama kotas, nulupami viršutiniai lapai ir įdedama į verdantį pasūdytą vandenį.
  2. Suminkštėję lapai atsargiai išimami.  Gysloti lapai išpjaustomi.
  3. Ruošiamas įdaras. Išverdami ryžiai, smulkiai supjaustomas svogūnas. Sumaišoma su malta mėsa, įdedama druskos ir pipirų.
  4. Masė dedama ant kopūsto lapų, stipriai susukama ir apkepinama aliejuje.
  5. Perdedama į puodą ar gilią keptuvę. Pomidorų padažas išmaišomas vandenyje, į kurį įberiama druskos ir pipirų. Juo užpilami suktinukai, juos apsemiant. Uždengiama dangčiu ir troškinama 40-50 minučių.
  6. Paruošti suktinukai iš skystimo išimami ir paruošiamas padažas. 1/2 stiklinėje vandens ištirpinami miltai ir kartu su grietine įdedama į padažą. Pakaitinama ir užpilama ant suktinukų.

Skanaus !