Latgalos salotos
Sudėtis
- 1 kg agurkų
- 200 g svogūnų
- 50 g krapų
- 1 valgomieji šaukštai druskos
- 1 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 valgomieji šaukštai acto (9%)
- 5 valgomieji šaukštai Floriol rapsų aliejaus
Latgalos salotos
- Nupjaustyti agurkų odelę ir supjaustyti griežinėliais. Nuvalyti ir supjaustyti per pusę ar ketvirčiais svogūnus. Susmulkinti krapus ir viską kartu išmaišyti.
- Po to įdedama 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 1 valgomuosius šaukštus druskos, 2-3 valgomuosius šaukštus acto ir 5 valgomuosius šaukštus Floriol rapsų aliejaus. Viską gerai išmaišyti ir palikti 3-4 valandoms marinuotis. Pagal skonį turi būti stipriau nei norėtųsi.
- Jeigu norisi, galima valgyti iškart, kai tik pasimarinuoja, tačiau galima ir pasilaikyti žiemai.
- Norint išlaukti žiemos, pamarinuotos salotos sudedamos į iš anksto įkaitintus indelius. Stipriai suspaudžiama ir ant viršaus užpilama likusio acto.
- Puode vanduo pakaitinamas iki 80-90 laipsnių, įdedami indeliai su nestipriai užsuktais dangteliais ir pasterizuojama maždaug 15-20 minučių. Po to dangteliai stipriai užsukami ir paliekama atvėsti. Salotos laikomos šaldytuve.
Mėgaukis Latgalos skoniu rudenį ir žiemą !