Latgalos salotos
Sudėtis
  • 1 kg agurkų
  • 200 g svogūnų
  • 50 g krapų
  • 1 valgomieji šaukštai druskos
  • 1 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai acto (9%)
  • 5 valgomieji šaukštai Floriol rapsų aliejaus

Latgalos salotos

  1. Nupjaustyti agurkų odelę ir supjaustyti griežinėliais. Nuvalyti ir supjaustyti per pusę ar ketvirčiais svogūnus. Susmulkinti krapus ir viską kartu išmaišyti.
  2. Po to įdedama 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 1 valgomuosius šaukštus druskos, 2-3 valgomuosius šaukštus acto ir 5 valgomuosius šaukštus Floriol rapsų aliejaus. Viską gerai išmaišyti ir palikti 3-4 valandoms marinuotis. Pagal skonį turi būti stipriau nei norėtųsi.
  3. Jeigu norisi, galima valgyti iškart, kai tik pasimarinuoja, tačiau galima ir pasilaikyti žiemai.
  4. Norint išlaukti žiemos, pamarinuotos salotos sudedamos į iš anksto įkaitintus indelius. Stipriai suspaudžiama ir ant viršaus užpilama likusio acto.
  5. Puode vanduo pakaitinamas iki 80-90 laipsnių, įdedami indeliai su nestipriai užsuktais dangteliais ir pasterizuojama maždaug 15-20 minučių. Po to dangteliai stipriai užsukami ir paliekama atvėsti. Salotos laikomos šaldytuve.

 

Mėgaukis Latgalos skoniu rudenį ir žiemą !