Aliejuje kepti žiediniai kopūstai
Sudėtis
- Vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
- 200 g kvietinių miltų
- Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Česnako skiltelė
- Svogūnas
- 50 g Parmezano sūrio
- Kiaušinis
- ⅓ arbatinio šaukštelio ciberžolės
- ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- Floriol rapsų aliejaus
Aliejuje kepti žiediniai kopūstai
- Žiedinis kopūstas padalijamas į mažesnes dalis ir suberiamas į keptuvę, kurioje yra pusė litro vandens ir truputis druskos. Pakepiama 3–4 minutes, kol suminkštėja.
- Kvietiniai miltai sumaišomi su kepimo milteliais, įberiama druskos, ciberžolės ir maltų juodųjų pipirų.
- Įdedama smulkiai supjaustyto česnako skiltelė, supjaustytas svogūnas ir tarkuotas sūris. Užpilama plaktu kiaušiniu ir išmaišoma. Po truputį įpilama 50–60 ml vandens, kol tešla sutirštėja.
- Ataušinti žiediniai kopūstai sumaišomi su miltų mišiniu.
- Puode pakaitinamas aliejus ir valgomuoju šaukštu miltuose išvolioti žiediniai kopūstai įdedadami į įkaitintą aliejų. Jie pakepinami iš abiejų pusių, kol įgyja gelsvai rusvą atspalvį.
- Aliejaus likutis nusausinamas popieriniu rankšluosčiu. Trašku, pikantiška ir skanu!