Aliejuje kepti žiediniai kopūstai
Sudėtis
  • Vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
  • 200 g kvietinių miltų
  • Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Česnako skiltelė
  • Svogūnas
  • 50 g Parmezano sūrio
  • Kiaušinis
  • ⅓ arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • Floriol rapsų aliejaus

Aliejuje kepti žiediniai kopūstai

  1. Žiedinis kopūstas padalijamas į mažesnes dalis ir suberiamas į keptuvę, kurioje yra pusė litro vandens ir truputis druskos. Pakepiama 3–4 minutes, kol suminkštėja.
  2. Kvietiniai miltai sumaišomi su kepimo milteliais, įberiama druskos, ciberžolės ir maltų juodųjų pipirų. 
  3. Įdedama smulkiai supjaustyto česnako skiltelė, supjaustytas svogūnas ir tarkuotas sūris. Užpilama plaktu kiaušiniu ir išmaišoma. Po truputį įpilama 50–60 ml vandens, kol tešla sutirštėja.
  4. Ataušinti žiediniai kopūstai sumaišomi su miltų mišiniu.
  5. Puode pakaitinamas aliejus ir valgomuoju šaukštu miltuose išvolioti žiediniai kopūstai įdedadami į įkaitintą aliejų. Jie pakepinami iš abiejų pusių, kol įgyja gelsvai rusvą atspalvį. 
  6. Aliejaus likutis nusausinamas popieriniu rankšluosčiu. Trašku, pikantiška ir skanu!