Tirštas moliūgų risotto
Sudėtis
- 2 valgomieji šaukštai Floriol rapsų aliejaus
- 1/4 arbatiniai šaukšteliai šviežiai maltų muskato riešutų
- 2 arbatiniai šaukšteliai smulkiai sukapotų šviežių šalavijų ir lapelių papuošimui
- 1/2 geltonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1/4 arbatiniai šaukštelio druskos
- 225 g arborio ryžių
- 240 ml sauso baltojo vyno
- 1 l nesūraus daržovių buljono, pašildyto
- 120 ml tarkuoto Pecorino Romano sūrio (maždaug 30 g)
- 120 ml moliūgų tyrelės
- 2 valgomieji šaukštai nesūdyto sviesto
- Plonomis riekelėmis supjaustytas ricotta salata sūris pateikimui
Tirštas moliūgų risotto
- Didelėje, gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinamas Floriol rapsų aliejus. Įdedama muskato riešutų ir 1 arbatinis šaukštelis šalavijo, apmaišant pakaitinama apie 30 sekundžių, kol pradeda sklisti aromatas. Įdedama svogūnų ir druskos. Kepama dažnai apmaišant, kol svogūnas suminkštėja ir tampa permatomu maždaug 6-8 minutes.
- Įberiama ryžių ir maišoma maždaug 1 minutę, kol jie šiek tiek paruduoja. Įpilama vyno ir apmaišoma, kol beveik visas skystis išgaruoja, 2-3 minutes.
- Sumažinama ugnis iki silpnos. Įberiama maždaug 180 ml (3/4 stiklinės) buljono ryžių ir ryžiai lengvai verdami juos apmaišant. Kai ryžiai beveiki sugeria buljoną, pakartojamas procesas su likusiu buljonu, kol ryžiai ir risoto sultingai sutirštėja, maždaug 25-30 minučių.
- Įdedama Pecorino Romano sūrio, moliūgų tyrelės, sviesto ir 1 arbatinis šaukštelis šalavijo. Toliau viskas maišoma kol gerai išsimaišo ir įkaista, maždaug 5 minutes.
- Risoto padalijama porcijomis. Dekoruojama ricotta salata sūrio griežinėliais ir šalavijo lapeliais.