Tirštas moliūgų risotto
Sudėtis
  • 2 valgomieji šaukštai Floriol rapsų aliejaus 
  • 1/4 arbatiniai šaukšteliai šviežiai maltų  muskato riešutų 
  • 2 arbatiniai šaukšteliai smulkiai sukapotų šviežių šalavijų ir lapelių papuošimui
  • 1/2 geltonojo svogūno, smulkiai supjaustyto 
  • 1/4 arbatiniai šaukštelio druskos
  • 225 g arborio ryžių
  • 240 ml sauso baltojo vyno 
  • 1 l nesūraus daržovių buljono, pašildyto 
  • 120 ml tarkuoto Pecorino Romano sūrio (maždaug 30 g)
  • 120 ml moliūgų tyrelės 
  • 2 valgomieji šaukštai nesūdyto sviesto 
  • Plonomis riekelėmis supjaustytas ricotta salata sūris pateikimui 

Tirštas moliūgų risotto

  1. Didelėje, gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinamas Floriol rapsų aliejus. Įdedama muskato riešutų ir 1 arbatinis šaukštelis šalavijo, apmaišant pakaitinama apie 30 sekundžių, kol pradeda sklisti aromatas. Įdedama svogūnų ir druskos. Kepama dažnai apmaišant, kol svogūnas suminkštėja ir tampa permatomu maždaug 6-8 minutes.
  2. Įberiama ryžių ir maišoma maždaug 1 minutę, kol jie šiek tiek paruduoja. Įpilama vyno ir apmaišoma, kol beveik visas  skystis išgaruoja, 2-3 minutes.
  3. Sumažinama ugnis iki silpnos. Įberiama maždaug 180 ml (3/4 stiklinės) buljono ryžių ir ryžiai lengvai verdami juos apmaišant. Kai ryžiai beveiki sugeria buljoną, pakartojamas procesas su likusiu buljonu, kol ryžiai ir risoto sultingai sutirštėja, maždaug 25-30 minučių.
  4. Įdedama Pecorino Romano sūrio, moliūgų tyrelės, sviesto ir 1 arbatinis šaukštelis šalavijo. Toliau viskas maišoma kol gerai išsimaišo ir įkaista, maždaug 5 minutes.
  5. Risoto padalijama porcijomis. Dekoruojama ricotta salata sūrio griežinėliais ir šalavijo lapeliais.