Šokoladiniai sausainiai
Sudėtis
  • 1 kiaušinis
  • 60-70 g sijotų miltų
  • 30 g kakavos
  • 100 g cukraus
  • 30 ml Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • žiupsnelis druskos
  • 1/ šaukštelis kepimo miltelių
  • 5-7 g vanilinio cukraus
  • 2-3 šaukštai cukraus pudros

Šokoladiniai sausainiai

  • Į nedidelį dubenėlį įberiama cukraus, kakavos, druskos ir vanilinio cukraus, išmaišoma.
  • Įpilama Floriol saulėgrąžų aliejaus, įmušamas kiaušinis ir su šauktu kaip reikiant viskas išmaišoma
  • Įsijojama miltų ir kepimo miltelių, dar kartą kaip reikiant išmaišoma  
  • Dubenėlis uždengiamas maistine plėvele ir maždaug 4 valandoms įdedamas į šaldytuvą.
  • Kai tešla atvėsta, iš jos šaukšteliu išimama masė ir  išvoliojama lėkštutėje su cukraus pudra. Iš suvoliotų rutuliukų pirštais suformuojamos širdelės ir išdėliojama ant kepimo popieriaus nesiglaudžiant vienai su kita, nes kepant jų masė truputį padidės.
  • Kepti 10 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Ką tik iškepti sausainiai būna dar minkšti, gali pasirodyti, kad dar reikėtų pakepti, tačiau jie jau iškepę. Ataušintų sausainių išorė išlieka kieta, o vidus minkštas.