Graikiškos salotos
Sudėtis
- 2 salotų lapai
- 3 pomidorai ar 10-12 vyšninių pomidoriukų
- 2 agurkai
- 1 raudonasis svogūnas
- keli šviežio baziliko lapai
- 80 g juodų alyvuogių
- 50 g fetos sūrio
- 2 šaukštai Floriol aliejaus su baziliku, pomidorais ir aštriaisiais pipirais
- druskos pagal skonį
Graikiškos salotos
- Salotų lapai suplėšomi stambiais gabalais ir išklojama dubenėlio dugnas.
- Svogūnai supjaustomi griežinėliais.
- Pomidorai blanširuojami (pomidore aštriu peiliu įduriamos kelios mažos skylutės, su šaukštu 5 sek. įdedama į verdantį vandenį, tada iškart į šaltą vandenį ir nulupama odelė). Blanširuoti pomidorai supjaustomi gabalėliais.
- Agurkas nulupamas ir iš vidaus išvalomos visos sėklelės, supjaustomas gabalėliais.
- Pomidorai, svogūnai, agurkai išdėliojami ant salotų lapų. Įdedama alyvuogių ir baziliko lapų.
- Užpilama Floriol aliejumi su baziliku, pomidorais ir aštriaisiais pipirais, pabarstoma druskos. Ant viršaus uždedama fetos sūrio. Skanaus !