Graikiškos salotos
Sudėtis

Graikiškos salotos

  1. Salotų lapai suplėšomi stambiais gabalais ir išklojama dubenėlio dugnas.
  2. Svogūnai supjaustomi griežinėliais.
  3. Pomidorai blanširuojami (pomidore aštriu peiliu įduriamos kelios mažos skylutės, su šaukštu 5 sek. įdedama į verdantį vandenį, tada iškart į šaltą vandenį ir nulupama odelė). Blanširuoti pomidorai supjaustomi gabalėliais.
  4. Agurkas nulupamas ir iš vidaus išvalomos visos sėklelės, supjaustomas gabalėliais.
  5. Pomidorai, svogūnai, agurkai išdėliojami ant salotų lapų. Įdedama alyvuogių ir baziliko lapų.
  6. Užpilama Floriol aliejumi su baziliku, pomidorais ir aštriaisiais pipirais, pabarstoma druskos. Ant viršaus uždedama fetos sūrio. Skanaus !