Pyragėliai
Sudėtis
- 500 g miltų
- 500 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 200 g „Floriol“ saulėgrąžų aliejaus
- druskos
- cukraus pagal skonį
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- kiaušinis aptepimui
Pyragėliai
- Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir cukraus, įmaišykite aliejų, varškę. Jeigu varškė rupi, ją sutrinkite maišytuvu.
- Suberkite į miltus kepimo miltelius, viską sumaišykite. Išminkykite tešlą, padarykite rutulį ir 1 valandą ją laikykite šaltai.
- Rūkytus lašinius arba kitokią mėsą supjaustykite mažais kubeliais, svogūną susmulkinkite. Apkepkite jį keptuvėje, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite tik tiek, kad gabaliukai šiek tiek atsiskirtų vienas nuo kito, keptuvę nukelkite nuo ugnies, viską suberkite į dubenį, pabarstykite druska ir pipirais.
- Tešlą padalykite į 6 vienodas dalis, kiekvieną iškočiokite. Ploną lakštą supjaustykite (per centrą, kaip picą) į 8 vienodas dalis. Ant kiekvienos dalies plačiojo galo dėkite šaukštą įdaro, suvyniokite ragelį, įvyniodami įdarą.
- Pyragėlius dėkite į riebalais pateptą skardą arba ant kepimo popieriaus, kuriuo išklota skarda, aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol pagels.
- Valgykite patys ir vaišinkite draugus! Draugai tikrai prašys receptor.