KREMINĖ ABRIKOSŲ IR SALDŽIŲJŲ BULVIŲ SRIUBA
KREMINĖ ABRIKOSŲ IR SALDŽIŲJŲ BULVIŲ SRIUBA
Sudėtis

Šis produktų derinys iš pradžių gali pasirodyti keistokas, tačiau galutinis rezultatas – kreminė, tuo pačiu metu saldi ir sūri, iš tikrųjų ypatinga vasaros sriuba – nustebins.

4 asmenims

  • 2 v. š. „Floriol“ rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
  • 1 didelis svogūnas
  • 600 g saldžiųjų bulvių
  • 6–7 abrikosai
  • 150 ml grietinėlės
  • Pusės citrinos sulčių
  • 1–2 aitriosios paprikos be sėklų
  • Druska, pipirai
  • Prieš patiekiant – šviežių petražolių

KREMINĖ ABRIKOSŲ IR SALDŽIŲJŲ BULVIŲ SRIUBA

Gaminimas

Gaminimo laikas: 40 minučių

    1. Nulupkite saldžiąsias bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais. Nuplaukite abrikosus, nulupkite odeles ir išimkite kauliukus.
    2. Įpilkite į puodą aukštais kraštais šiek tiek „Floriol“ rafinuoto saulėgrąžų aliejaus. Apkepkite jame smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite tol, kol svogūno gabalėliai taps permatomi. Sudėkite saldžiųjų bulvių griežinėlius ir abrikosus.
    3. Įpilkite 600–700 ml vandens ir pavirkite 20–25 minutes, iki kol suminkštės saldžiosios bulvės. Supilkite grietinėlę ir kaitindami puodą rankiniu maišytuvu sutrinkite viską iki vientisos masės. Įberkite druskos (pagal skonį), supilkite pusės citrinos sultis ir dar pakaitinkite.
    4. Patiekite karštą, įbėrę šviežių petražolių ir aitriųjų paprikų.

Patarimai

  • Jeigu lieka sriubos, laikykite ją šaldytuve. Ji labai skani atvėsusi.
  • Jeigu netoleruojate laktozės, galite grietinėlės nedėti.
  • Petražoles galite pakeisti kalendra ar pipirmėte.

Alergenai

  • laktozė