Meduoliai
Sudėtis

2,5 kg miltų

1,5 kg cukraus

1/2 stiklinės Floriol“ rapsų aliejaus

1/2 stiklinės vandens

3 kiaušinių

kepimo miltelių

3 muskato riešutų (sumalti)

30 gvazdikėlių (sumalti)

10 kardamono grūdelių (sumalti)

1 valgomojo šaukšto cinamono

1 valgomojo šaukšto kalendros, džiovintos citrinos arba apelsino žievelės (sumalti)

kitų prieskonių (pagal skonį) – kmynų, imbiero, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, vanilės

Meduoliai

  • Puode (geriausia ketaus) ištirpinkite ir padeginkite pusę kilogramo cukraus, įpilkite vandens, suberkite dar 1 kg cukraus. Kai cukrus ištirps ir susidarys rudas sirupas, įpilkite rapsų aliejaus. Į dar karštą masę įmaišykite 2 kg miltų ir prieskonių, viską gerai sumaišę tešlą palikite pastovėti per naktį.
  • Kitą dieną išplakite tris kiaušinius, suberkite kepimo miltelius (arba sodą, nugesintą citrinų rūgštimi), sudėkite į tešlą kartu su dar puse kilogramo miltų ir minkykite, kol tešla taps minkšta ir lygi.
  • Padalykite tešlą į kelias dalis, jei nenorite visų meduolių iškepti iš karto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve. Bus gerai, jei leiskite tešlai bent kelias dienas pastovėti, o dar geriau – savaitę ar dvi!
  • Meduoliams papuošti tiks riešutai ir razinos, tirpintas šokoladas ir cukraus pudros glaistas (1 stiklinę cukraus pudros išplakite su 1 kiaušinio baltymu ir trupučiu citrinos sulčių).
  • Jie suteiks džiaugsmo Jums ir Jūsų mylimiesiems!