Meduoliai
Sudėtis
2,5 kg miltų
1,5 kg cukraus
1/2 stiklinės „Floriol“ rapsų aliejaus
1/2 stiklinės vandens
3 kiaušinių
kepimo miltelių
3 muskato riešutų (sumalti)
30 gvazdikėlių (sumalti)
10 kardamono grūdelių (sumalti)
1 valgomojo šaukšto cinamono
1 valgomojo šaukšto kalendros, džiovintos citrinos arba apelsino žievelės (sumalti)
kitų prieskonių (pagal skonį) – kmynų, imbiero, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, vanilės
Meduoliai
- Puode (geriausia ketaus) ištirpinkite ir padeginkite pusę kilogramo cukraus, įpilkite vandens, suberkite dar 1 kg cukraus. Kai cukrus ištirps ir susidarys rudas sirupas, įpilkite rapsų aliejaus. Į dar karštą masę įmaišykite 2 kg miltų ir prieskonių, viską gerai sumaišę tešlą palikite pastovėti per naktį.
- Kitą dieną išplakite tris kiaušinius, suberkite kepimo miltelius (arba sodą, nugesintą citrinų rūgštimi), sudėkite į tešlą kartu su dar puse kilogramo miltų ir minkykite, kol tešla taps minkšta ir lygi.
- Padalykite tešlą į kelias dalis, jei nenorite visų meduolių iškepti iš karto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve. Bus gerai, jei leiskite tešlai bent kelias dienas pastovėti, o dar geriau – savaitę ar dvi!
- Meduoliams papuošti tiks riešutai ir razinos, tirpintas šokoladas ir cukraus pudros glaistas (1 stiklinę cukraus pudros išplakite su 1 kiaušinio baltymu ir trupučiu citrinos sulčių).
- Jie suteiks džiaugsmo Jums ir Jūsų mylimiesiems!