Šventinis keksas
Sudėtis
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 stiklinės miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
  • 4 valgomieji šaukštai kakavos
  • ½ stiklinė pieno
  • ½ arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 sauja šokolado gabaliukų
  • Floriol saulėgrąžų aliejus formelei ištepti

 

Karamelinio glaisto sudėtis:

  • 200 g saldžios grietinėlės
  • 200 g cukraus
  • 140 g sviesto

Šventinis keksas

  1. Ištirpinamas sviestas, įdedama kakavos ir cukraus. Formuojama vientisa masė
  2. Į masę įpilama pieno.
  3. Paraleliai išplakami kiaušiniai ir taip pat įdedami į bendrą masę
  4. Įmaišoma miltų ir sodos.
  5. Mikseriu lėčiausiu greičiu išmaišoma masė ir dedama į aliejumi išteptą formą.
  6. Kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45min.

 

Glaisto paruošimas:

  1. Puode pakaitinama grietinėlė.
  2. Kitame puode iki karamelinio rudumo ištirpinamas cukrus.
  3. Pakaitinta grietinėlė įpilama į ištirpintą cukru.
  4. Maišoma tol, kol nustos burbuliuoti.
  5. Įdedamo sviesto.
  6. Paruoštas keksas ataušinamas ir užpilamas karameliniu padažu.

 

Skanaus !