Šventinis keksas
Sudėtis
- 200 g sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 2 stiklinės miltų
- 4 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
- 4 valgomieji šaukštai kakavos
- ½ stiklinė pieno
- ½ arbatinio šaukštelio sodos
- 1 sauja šokolado gabaliukų
- Floriol saulėgrąžų aliejus formelei ištepti
Karamelinio glaisto sudėtis:
- 200 g saldžios grietinėlės
- 200 g cukraus
- 140 g sviesto
Šventinis keksas
- Ištirpinamas sviestas, įdedama kakavos ir cukraus. Formuojama vientisa masė
- Į masę įpilama pieno.
- Paraleliai išplakami kiaušiniai ir taip pat įdedami į bendrą masę
- Įmaišoma miltų ir sodos.
- Mikseriu lėčiausiu greičiu išmaišoma masė ir dedama į aliejumi išteptą formą.
- Kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45min.
Glaisto paruošimas:
- Puode pakaitinama grietinėlė.
- Kitame puode iki karamelinio rudumo ištirpinamas cukrus.
- Pakaitinta grietinėlė įpilama į ištirpintą cukru.
- Maišoma tol, kol nustos burbuliuoti.
- Įdedamo sviesto.
- Paruoštas keksas ataušinamas ir užpilamas karameliniu padažu.
Skanaus !