Krevečių salotos su miso pasta
Sudėtis

Sudėtis marinatui (keturioms porcijoms)

  • 1 valgomasis šaukštas baltos miso pastos
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas skysto medaus
  • 1 citrinžolės kotas, supjaustytas į 4 dalis
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus
  • 1 mažas raudonas čili, išvalintas nuo sėklų ir supjaustytas kubeliais
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Sudėtis krevetėms (keturioms porcijoms)

  • 500 g išvalytų krevečių
  • 4 neluptos karališkos krevetės su kevalu
  • 2 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • ½ citrinos, tik sultys
  • ½ kekė kalendros, susmulkinto
  • 2 vnt. Pekino salotos, supjaustytos stambiais gabalais

Krevečių salotos su miso pasta

  1. Visos marinato dalys sudedamos į vidutinio dydžio dubenėlį, apibarstoma juodaisiais pipirais ir išmaišoma. Įdedama abiejų rūšių krevečių ir išmaišoma, kad būtų padengtos marinadu. Įdedama į šaldytuvą ir paliekama marinuotis 1 valandą ar ilgiau.
  2. Saulėgrąžų aliejus pakaitinamas didelėje keptuvėje ant stiprios. Įdedamos visos krevetės ir jų marinatas bei kepama 3–4 minutes kol bus paruoštos.
  3. Paima citrinžolė, įpilama citrinų sulčių, įdedama kalendros ir Pekino salotos bei pakepinama 1 minutę.
  4. Salotos serviruojamos ant lėkštės.

Skanaus!