Krevečių salotos su miso pasta
Sudėtis
Sudėtis marinatui (keturioms porcijoms)
- 1 valgomasis šaukštas baltos miso pastos
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- 1 valgomasis šaukštas skysto medaus
- 1 citrinžolės kotas, supjaustytas į 4 dalis
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus
- 1 mažas raudonas čili, išvalintas nuo sėklų ir supjaustytas kubeliais
- šviežiai malti juodieji pipirai
Sudėtis krevetėms (keturioms porcijoms)
- 500 g išvalytų krevečių
- 4 neluptos karališkos krevetės su kevalu
- 2 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
- ½ citrinos, tik sultys
- ½ kekė kalendros, susmulkinto
- 2 vnt. Pekino salotos, supjaustytos stambiais gabalais
Krevečių salotos su miso pasta
- Visos marinato dalys sudedamos į vidutinio dydžio dubenėlį, apibarstoma juodaisiais pipirais ir išmaišoma. Įdedama abiejų rūšių krevečių ir išmaišoma, kad būtų padengtos marinadu. Įdedama į šaldytuvą ir paliekama marinuotis 1 valandą ar ilgiau.
- Saulėgrąžų aliejus pakaitinamas didelėje keptuvėje ant stiprios. Įdedamos visos krevetės ir jų marinatas bei kepama 3–4 minutes kol bus paruoštos.
- Paima citrinžolė, įpilama citrinų sulčių, įdedama kalendros ir Pekino salotos bei pakepinama 1 minutę.
- Salotos serviruojamos ant lėkštės.
Skanaus!