Keptos Viduržemio daržovės
Sudėtis
  • 1 cukinija, supjaustyta griežinėliais ir padalinta ketvirčiais 
  • 3 morkos, nuluptos ir supjaustytos gabalėliais 
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta griežinėliais 
  • 1 geltoniji paprika, supjaustyta griežinėliais
  • 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 geltonas moliūgas, supjaustytas griežinėliais ir padalintas ketvirčiais
  • 2 stiklinės vyšninių pomidorų 
  • 3 valgomieji šaukštai Floriol rapsų aliejaus 
  • 4 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos 
  • 1 arbatinis šaukštelis oregano
  • 1 arbatinis šaukštelis timiano
  • 1 arbatinis šaukštelis zataro ar žagrenio (pagal pasirinkimą)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 
  • 1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 
  • 1/2 citrinos sulčių (pagal pasirinkimą)
  • Šviežios petražolės, pipirmėtės, bazilikas ar krapai smulkiai supjaustyti 
  • Citrinos griežinėliai papuošimui 

Keptos Viduržemio daržovės

  1. Orkaitė įkaitinama iki 220 laipsnių.
  2. Visas daržoves supjaustyti norimo dydžio, kad jos būtų maždaug vienodo dydžio ir kad jos tolygiai iškeptų, dedama į dubenėlį, kad viskas būtų išmaišyta.
  3. Mažame dubenėlyje išmaišomi Floriol rapsų aliejus, česnakai, timianas, oreganas, zataras ar  žagrenis, citrinų sultys, druska ir pipirai. 
  4. Sumaišykite daržoves su aliejumi.
  5. Daržovės išdėliojamos ant kepimo indo vienodu sluoksniu, kad nebūtų labai tankiai. Daržovės kepamos maždaug 30-35 minučių kol tampa minkštos ir kraštai lengvai apskrunda, kas 15 minučių apmaišant.
  6. Dekoruojama šviežiais prieskoniais augalais ir pateikiama šiltai.