Keptos Viduržemio daržovės
Sudėtis
- 1 cukinija, supjaustyta griežinėliais ir padalinta ketvirčiais
- 3 morkos, nuluptos ir supjaustytos gabalėliais
- 1 raudonoji paprika, supjaustyta griežinėliais
- 1 geltoniji paprika, supjaustyta griežinėliais
- 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas griežinėliais
- 1 geltonas moliūgas, supjaustytas griežinėliais ir padalintas ketvirčiais
- 2 stiklinės vyšninių pomidorų
- 3 valgomieji šaukštai Floriol rapsų aliejaus
- 4 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
- 1 arbatinis šaukštelis oregano
- 1 arbatinis šaukštelis timiano
- 1 arbatinis šaukštelis zataro ar žagrenio (pagal pasirinkimą)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 citrinos sulčių (pagal pasirinkimą)
- Šviežios petražolės, pipirmėtės, bazilikas ar krapai smulkiai supjaustyti
- Citrinos griežinėliai papuošimui
Keptos Viduržemio daržovės
- Orkaitė įkaitinama iki 220 laipsnių.
- Visas daržoves supjaustyti norimo dydžio, kad jos būtų maždaug vienodo dydžio ir kad jos tolygiai iškeptų, dedama į dubenėlį, kad viskas būtų išmaišyta.
- Mažame dubenėlyje išmaišomi Floriol rapsų aliejus, česnakai, timianas, oreganas, zataras ar žagrenis, citrinų sultys, druska ir pipirai.
- Sumaišykite daržoves su aliejumi.
- Daržovės išdėliojamos ant kepimo indo vienodu sluoksniu, kad nebūtų labai tankiai. Daržovės kepamos maždaug 30-35 minučių kol tampa minkštos ir kraštai lengvai apskrunda, kas 15 minučių apmaišant.
- Dekoruojama šviežiais prieskoniais augalais ir pateikiama šiltai.