Trinta moliūgų sriuba
Sudėtis
- 1,5 kg moliūgo, kas yra 800 g moliūgo masės
- 0,5 kg morkų
- 1 svogūnas
- 200 g lydyto sūrio “Dzintars” klasikinis
- 1 kubelis sauso sultinio
- 600 g vandens
- Floriol rapsų aliejaus kepimui
SERVIRAVIMUI:
- moliūgų sėklos
- skrudinta balta duona
Trinta moliūgų sriuba
- Nuvalomos daržovės. Moliūgas supjaustomas nedideliais kubeliais, morkos sutarkuojamos, svogūnas susmulkinamas.
- Katile su storu dugnu pakaitinami Floriol rapsų aliejuje pakepinti svogūnai, kol jie tampa permatomi.
- Įdedama sutarkuotų morkų, jos pakepinamos.
- Įdedama moliūgo, viskas dar kartą maždaug 5 minutes pakepinama.
- Įpilama vandens, įdedamas gabalėlis sultinio ir troškinama ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių.
- Puodas nuimamas nuo viryklės ir viskas tvarkingai sublenderuojama.
- Įdedama lydyto sūrio ir viskas lėtai išmaišoma, kol sūris visiškai ištirpsta.
- Pagal skonį įberiama druskos.
- Dedama ant viryklės ir verdama iki pirmųjų burbuliukų.
- Palikti sriubą 5 minutėms, kad skoniai „susidraugautų”.
- Kol ruošiama sriuba galima greitai pakepinti duonos skrebučių. Balta duona supjaustoma mažais kubeliais, apšlakstoma Floriol rapsų aliejumi ir prieskoniais. Įdedama į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama kol duonos skrebučiai įgauna auksinį atspalvį.
- Patiekiant sriubą jis pabarstoma moliūgų sėklomis ir skrebučiais.
Te sriuba sušildo ir nudžiugina!