Trinta moliūgų sriuba
Sudėtis
  • 1,5 kg moliūgo, kas yra 800 g moliūgo masės
  • 0,5 kg morkų
  • 1 svogūnas
  • 200 g lydyto sūrio “Dzintars” klasikinis
  • 1 kubelis sauso sultinio
  • 600 g vandens
  • Floriol rapsų aliejaus kepimui

 

SERVIRAVIMUI:

  • moliūgų sėklos
  • skrudinta balta duona

Trinta moliūgų sriuba

  1. Nuvalomos daržovės. Moliūgas supjaustomas nedideliais kubeliais, morkos sutarkuojamos, svogūnas susmulkinamas.
  2. Katile su storu dugnu pakaitinami Floriol rapsų aliejuje pakepinti svogūnai, kol jie tampa permatomi.
  3. Įdedama sutarkuotų morkų, jos pakepinamos.
  4. Įdedama moliūgo, viskas dar kartą maždaug 5 minutes pakepinama.
  5. Įpilama vandens, įdedamas gabalėlis sultinio ir troškinama ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių.
  6. Puodas nuimamas nuo viryklės ir viskas tvarkingai sublenderuojama.
  7. Įdedama lydyto sūrio ir viskas lėtai išmaišoma, kol sūris visiškai ištirpsta.
  8. Pagal skonį įberiama druskos.
  9. Dedama ant viryklės ir verdama iki pirmųjų burbuliukų.
  10. Palikti sriubą 5 minutėms, kad skoniai „susidraugautų”.
  11. Kol ruošiama sriuba galima greitai pakepinti duonos skrebučių. Balta duona supjaustoma mažais kubeliais, apšlakstoma Floriol rapsų aliejumi ir prieskoniais. Įdedama į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama kol duonos skrebučiai įgauna auksinį atspalvį.
  12. Patiekiant sriubą jis pabarstoma moliūgų sėklomis ir skrebučiais.

Te sriuba sušildo ir nudžiugina!