Ratatouille
Sudėtis
  • 2 baklažanai (nedideli)
  • 1 agurotis ar cukinija (nedidelė)
  • 8 – 10 pomidorų (vidutiniai)
  • 1 didelis ar 2 vidutiniai svogūnai
  • 1 paprika
  • 5 -6 česnako skiltelės
  • Žalumynai (petražolės, koriandras (jeigu mėgstate), bazilikas, čiobrelis)
  • 3 - 4 valgomieji šaukštai sauso baltojo vyno
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos  
  • Floriol rapsų aliejus (kepimui ir sudrėkinimui)
  • druska
  • pipirai
  • prieskoniai (koriandras, oreganas, bazilikas)

Ratatouille

  1. Svogūnas supjaustomas stambiais gabalais ir apkepinamas Floriol rapsų aliejuje kartu su česnaku (2 – 3 skiltelės išspaudžiamos česnakų spaustuvu).
  2. Paprika supjaustoma nedideliais kubeliais, pridedama svogūnų ir kepama 3 – 4 minutes.
  3. Keturi pomidorai nulupami ir sublenderiuojami. Pomidorai įdedami į keptuvės turinį ir troškinami ant silpnos ugnies maždaug 5 minučių.
  4. Įdedama pomidorų pastos, 3 – 4 valgomieji šaukštai vyno, druskos, prieskonių, pavirinama, tada troškinama uždengus dangtį ant silpnos ugnies maždaug 5 minučių.
  5. Pusė gautos masės įdedama į kepimo formą.
  6. Baklažanai, agurotis ar cukinija bei pomidorai supjaustomi plonais griežinėliais (ne storesniais nei  5 mm) ir pakaitomis dedama į kepimo formą, sudedant tampriai vieną prie kito.
  7. Žalumynai (petražolės, bazilikas) smulkiai susmulkinami ir pabarstomi daržovėmis, pridedant česnakų spaustuvu išspaustų česnakų, pabarstoma čiobreliais. Apšlakstoma Floriol rapsų aliejumi (2 – 3 valgomieji šaukštai). Įdedama druskos, pipirų ir džiovintų prieskonių. Ant viršaus dedama likusį keptuvės turinį.
  8. Ratatouille kepamas 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Kepimo formą geriau apdengti kepimo popieriumi. Kad tai geriau laikytųsi, formos kraštai ištepami aliejumi, tada popierius geriau prilimpa.

Šį iš Provanso atkeliavusį daržovių troškinį galima valgyti tiek kaip pagrindinį patiekalą, tiek kaip garnyrą prie mėsos. Jis bus skanus ir šiltas, ar jau atvėsęs. Mėgaukitės !