Namuose paruošti ravioliai
Sudėtis
2 porcijoms
- 200 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 1/2 arbatinio šaukštelio Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos tešlai ir pagal skonį druskos bei pipirų įdarui
- 250 g špinatų
- 150 g rikotos sūrio
- 1 skiltelė česnako
- 6-8 baziliko lapai
- 2 valgomieji šaukštai kedro riešutų
- Parmezano sūrio pagal pasirinkimą
Namuose paruošti ravioliai
- Į miltus įmušti kiaušinius, įpilti Floriol saulėgrąžų aliejaus bei įberti druskos ir viską išmaišyti.
- Susidariusi tešla minkoma 10 – 15 minučių.
- Paruoštas tešlos rutuliukas įvyniojamas į maistinę plėvelę ir paliekama brandinimui 30 minučių.
- Per tą laiką įkaitinama keptuvė, truputį įpilama Floriol saulėgrąžų aliejaus ir įdedama špinatų, kai jie sukrenta reikia ir vėl įdėti. Taip po truputį dedama, kol į keptuvę sudedami visi špinatai.
- Kai špinatai sukrenta, jie įdedami į dubenėlį ir susmulkinami. Tada įberiama tarkuoto rikotos sūrio, druskos ir pipirų (pagal skonį) ir viskas išmaišoma.
- Po to imama tešla, iškočiojama ant maistinės plėvelės, ant paviršiaus prieš tešlos iškočiojimą pabarstoma miltų. Tešla kočiojama kryptimi nuo viršaus žemyn.
- Kai susidaro pailgas ovalumas, tešla sulenkiama perpus, apsukama atvirkščiai ir toliau kočiojama (dabar susiformuoja pailga stačiakampė forma).
- Po to tešla perpjaunama į dvi vienodas dalis. Abi tešlos dalis iškočiojamos vienodo plonumo (maždaug 2 mm) ir ilgio.
- Ant vieno tešlos paplotėlio arbatiniu šaukšteliu dedamas įdaras dviem paralelinėmis eilėmis su maždaug 0,5 – 1 cm tarpeliu (kiekvienoje eilėje turėtų gautis šeši įdaro rutuliukai).
- Kai įdaras išdėliojamas ant tešlos, visi kraštai aplink įdarą suvilgomi vandeniu, naudojant teptuką.
- Atsargiai uždedamas antras tešlos sluoksnis, pirštų galiukais rūpestingai suspaudžiama tešla aplink įdarą.
- Nupjaustomi pertekliniai tešlos kraštai ir supjaustoma į 12 kvadratėlių. Jeigu pageidauji galima kraštelius apipjaustyti tokiu būdu, kad susidarytų apvali forma.
- Tešlos sujungimo dalys aplink užspaudžiamos šakutės pagalba.
- Užvirinamas vanduo, įberiama druskos ir po vieną įberiami ravioliai. Verdama 3 – 4 minutes.
- Per tą laika apskrudinami kedro riešutai ir įdedami į atskirą indelį. Po to įkaitinama keptuvė, truputį užlašinama #Floriol saulėgrąžų aliejaus, pabarstoma sutarkuoto česnako, įdedama smulkintų baziliko lapų, apmaišoma ir tada keptuvėje apkepami ravioliai maždaug 30 – 40, nuolatos apverčiant iš abiejų pusių.
- Tada viskas sudedama ant lėkštės, pabarstoma kedro riešutų, žalumynų ir patarkuojama parmezano sūrio.