Šparagų tiršta sriuba
Sudėtis
- 350 g šparagų su nupjautais kotų galiukais (jeigu reikalinga) ir pumpurais
- 25 g sviesto
- Floriol rapsų aliejus
- 3 šalotiniai svogūnai
- 2 česnako galvutės
- Švieži špinatai
- 700 ml daržovių sultinio
- Patiekiama su traškia duonele
Šparagų tiršta sriuba
- Gilioje keptuvėje išlydyto sviesto ir Floriol rapsų aliejaus mišinyje apkepinami šparagų pumpurai, kol suminkštėja. Apkeptus išimti iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę įdedami šparagų kotai, suberiami griežinėliais supjaustyti šalotiniai svogūnai ir česnakų skiltelės. Kepama 5–10 minutes, kol suminkštėja, tačiau nelabai parudavę.
- Įdedami špinatai, viskas užpilama sultiniu ir toliau ruošiama.
- Kai mišinys ima virti nuimama nuo viryklės ir suplakama.
- Įberiama prieskonių pagal skonį. Jeigu atrodo, kad masė per daug tiršta, įpilama karšto vandens.
- Patiekiama apibarsčius apkeptais šparagų pumpurais ir su traškia duonele.
Tebūnie skonis kaip Vokietijoje !