Šparagų tiršta sriuba
Sudėtis
  • 350 g šparagų su nupjautais kotų galiukais (jeigu reikalinga) ir pumpurais
  • 25 g sviesto
  • Floriol rapsų aliejus
  • 3 šalotiniai svogūnai
  • 2 česnako galvutės
  • Švieži špinatai
  • 700 ml daržovių sultinio
  • Patiekiama su traškia duonele

Šparagų tiršta sriuba

  • Gilioje keptuvėje išlydyto sviesto ir Floriol rapsų aliejaus mišinyje apkepinami šparagų pumpurai, kol suminkštėja. Apkeptus išimti iš keptuvės.
  • Į tą pačią keptuvę įdedami šparagų kotai, suberiami griežinėliais supjaustyti šalotiniai svogūnai ir česnakų skiltelės. Kepama 5–10 minutes, kol suminkštėja, tačiau nelabai parudavę.
  • Įdedami špinatai, viskas užpilama sultiniu ir toliau ruošiama.
  • Kai mišinys ima virti nuimama nuo viryklės ir suplakama.
  • Įberiama prieskonių pagal skonį. Jeigu atrodo, kad masė per daug tiršta, įpilama karšto vandens.
  • Patiekiama apibarsčius apkeptais šparagų pumpurais ir su traškia duonele.

Tebūnie skonis kaip Vokietijoje !