Berlyneriai su uogienės įdaru
Sudėtis
- 500 g miltų
- 50 g sviesto
- 7 g sausų mielių
- 50 g cukraus pudros
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 2 dideli kiaušiniai
- 250 ml pieno
- 1/2 l Floriol rapsų aliejus
- 50 g cukraus pudros papuošimui
- 300 g uogienės
Berlyneriai su uogienės įdaru
- Į didelį dubenį įberiama miltų ir įdedama sviesto, kuris rankomis įminkomas miltuose. Įdedama mielių, cukraus pudros ir druskos.
- Atskirame inde išplakami kiaušiniai kartu su pienu ir po to masė įdedama į miltus. Tešla gerai išmaišoma ir išimama iš dubenio – dedama ant miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai minkoma maždaug penketą minučių, kol tešla tampa pakankamai elastinga.
- Tešlos kepalas įdedamas į riebalais ištepą dubenį, uždengiama riebalais išteptu kepimo popieriaus sluoksniu, bet dubuo uždengiamas švariu virtuviniu rankšluosčiu ir pastatoma šiltoje vietoje, kad tešla išrūgtų.
- Kad tešlos apimtis padvigubėtų, išimti ją iš dubenio ir dar kartą išminkyti – maždaug porą minučių.
- Tešla padalijama į 16 vienodų dalių, kurių kiekviena iškočiojama į mažesnį paplotėlį. Paruošti paplotėliai išdėliojami ant riebalais išteptos kepimo formos. Apdengiama riebalais išteptu kepimo popieriaus sluoksniu ir leidžiama berlyneriams dar kartą iškilti.
- Giliame puode pakaitinamas Floriol rapsų aliejus iki maždaug 180oC.
- Atsargiai berlyneriai sudedami į įkaitintą aliejų po tris, keturis per vieną kartą ir verdama maždaug dvi, tris minutes. Po to apverčiami ir dar kartą verdami kol abi berlynerio pusės įgauna vienodą atspalvį.
- Kiaurasamčiu berlyneriai išimami iš aliejaus ir apibarstomi cukraus pudra. Berlyneriai išdėliojami ant grotelių, kad atvestų.
- Šis procesas pakartojamas, kol visi 16 berlyneriai bus paruošti.
- Kai berlyneriai pakankamai atvėsę, kad juos būtų galima paimti rankomis, prasideda jų pildymas įdaru. Į konditerinį švirkštą ar tūtelę pripildoma skystos uogienės. Jeigu uogienė atrodo per tiršta, ji dedama į dubenėlį ir šaukštų išmaišoma kad suskystėtų.
- Aštriuoju pildymo galu įduriama į berlynerio šoną ir pripildoma uogienės įdaro tiek, kol berlynerio paviršius lengvai pakyla. Tai pakartojama su visais berlyneriais.
Valgykite ir vaišinkite tol, kol berlyneriai šilti !