Berlyneriai su uogienės įdaru
Sudėtis
  • 500 g miltų
  • 50 g sviesto
  • 7 g sausų mielių
  • 50 g cukraus pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 250 ml pieno
  • 1/2 l Floriol rapsų aliejus
  • 50 g cukraus pudros papuošimui 
  • 300 g uogienės

Berlyneriai su uogienės įdaru

  1. Į didelį dubenį įberiama miltų ir įdedama sviesto, kuris rankomis įminkomas miltuose. Įdedama mielių, cukraus pudros ir druskos. 
  2. Atskirame inde išplakami kiaušiniai kartu su pienu ir po to masė įdedama į miltus. Tešla gerai išmaišoma ir išimama iš dubenio – dedama ant miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai minkoma maždaug penketą minučių, kol tešla tampa pakankamai elastinga.
  3. Tešlos kepalas įdedamas į riebalais ištepą dubenį, uždengiama riebalais išteptu kepimo popieriaus sluoksniu, bet dubuo uždengiamas švariu virtuviniu rankšluosčiu ir pastatoma šiltoje vietoje, kad tešla išrūgtų.
  4. Kad tešlos apimtis padvigubėtų, išimti ją iš dubenio ir dar kartą išminkyti – maždaug porą minučių.
  5. Tešla padalijama į 16 vienodų dalių, kurių kiekviena iškočiojama į mažesnį paplotėlį. Paruošti paplotėliai išdėliojami ant riebalais išteptos kepimo formos. Apdengiama riebalais išteptu kepimo popieriaus sluoksniu ir leidžiama berlyneriams dar kartą iškilti.
  6. Giliame puode pakaitinamas Floriol rapsų aliejus iki maždaug 180oC.
  7. Atsargiai berlyneriai sudedami į įkaitintą aliejų po tris, keturis per vieną kartą ir verdama maždaug dvi, tris minutes. Po to apverčiami ir dar kartą verdami kol abi berlynerio pusės įgauna vienodą atspalvį.
  8. Kiaurasamčiu berlyneriai išimami iš aliejaus ir apibarstomi cukraus pudra. Berlyneriai išdėliojami ant grotelių, kad atvestų.
  9. Šis procesas pakartojamas, kol visi 16 berlyneriai bus paruošti.
  10. Kai berlyneriai pakankamai atvėsę, kad juos būtų galima paimti rankomis, prasideda  jų pildymas įdaru. Į konditerinį švirkštą ar tūtelę pripildoma skystos uogienės. Jeigu uogienė atrodo per tiršta, ji dedama į dubenėlį ir šaukštų išmaišoma kad suskystėtų.
  11. Aštriuoju pildymo galu įduriama į berlynerio šoną ir pripildoma uogienės įdaro tiek, kol berlynerio paviršius lengvai pakyla. Tai pakartojama su visais berlyneriais.

Valgykite ir vaišinkite tol, kol berlyneriai šilti !