Vienos obuolių štrudelis
Sudėtis
Miltams:
- 250 g kvietinių miltų
- 1 kiaušinis
- 2 g druskos
- 100 g drungno vandens
- 40 g Floriol rapsų aliejus
Įdarui:
- 1 kg nuluptų obuolių
- 140 g cukraus
- 10 g malto cinamono
- 170 g razinų
- 2 valgomuosius šaukštus romo
- 1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių
- 100 g ruginės duonos
- 50 g sviesto
Vienos obuolių štrudelis
1. Į išplaktą kiaušinį įpilama drungno vandens, 20 g Floriol rapsų aliejaus, įberiama druskos ir miltų. Viskas tvarkingai išmaišoma ir nakčiai paliekama šaldytuve.
2. Kitą dieną pradedamas ruošti įdaras:
- Razinos užpilamos romu ir paliekama prisitraukti.
- Keptuvėje išlydytame svieste pakepinama ruginė duona.
- Sumaišomas cukrus su cinamonu.
- Nulupami ir plonais griežinėliais supjaustomi obuoliai. Įdedamos kitos įdaro dalys.
3. Štrudelio formavimas ir kepimas:
- Tešla paskirstoma nedidelėmis porcijomis. Porą minučių iki tešlos iškočiojimo ją palaikyti Floriol rapsų aliejuje – tada ji taps elastingesnė.
- Ant medvilninės medžiagos užbarstoma miltų ir ant jos kaip galima ploniau iškočiojama štrudelio tešla. Apipjaustomi nereikalingi kampai ir storesni tešlos kraštai, suformuojant keturkampę formą. Gausiai užpilamas obuolių štrudelio įdaras iškočiotos tešlos viename krašte ir medvilninės medžiagos pagalba iškočiojamas štrudelis.
- Štrudelis dedamas ant kepimo popieriaus, apibarstyto rugine duona, aptepama lydytu sviestu ir įdedama apie 20 min kepti į iš anksto iki 180 C laipsnių pakaitintą orkaitę, kol įgauna rusvai auksinį atspalvį. Skanauti galima tiek karštą, tie ataušusį su ledais, plakta grietinėle ar vanilės padažu.
Mėgaukis rudenišku Vienos aromatu ir skoniu !