Trisluoksnė šokoladinė cukinijų duona
Sudėtis
  • 1/2 stiklinės (~109g) Floriol rapsų aliejaus, papildomai truputį aliejaus kepimo indams 
  • 1 stiklinė (~125g) kartaus šokolado drožlių 
  • 1 stiklinė pieno (~125g) pieninio šokolado drožlių
  • 2 stiklinės (~226g) universalių miltų
  • 1 stiklinė (125g) nesaldintų kakavos miltelių 
  • 1 1/2 arbatinio šaukštelio espresso miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis rupios druskos 
  • 4 dideli kiaušiniai 
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/2 stiklinė (~113g) šviesiai rudo cukraus 
  • 1/2 stiklinė (~113g) grietinės 
  • 1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto 
  • 3 stiklinės rupiai sutarkuotos cukinijos (maždaug 2 vidutinio dydžio cukinijos)
  • Kristalinės druskos pateikimui (pagal skonį)

Trisluoksnė šokoladinė cukinijų duona

  1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C. Aliejumi ištepti (23x13 cm) duonos formeles ir iškloti kepimo popieriumi, paliekant laisvus kraštus, būtų galima lengviau išimti. Aliejumi ištepti kepimo popierių ir padėti į šalį. Mažame dubenėlyje išmaišomos kartaus ir pieninio šokolado drožlės.
  2. Dideliame dubenėlyje išmaišomi miltai, kakavos milteliai, espresso milteliai, kepimo milteliai, kepimo soda ir druska. Antrame dideliame dubenėlyje išmaišomas aliejus, kiaušiniai, cukrus, rudasis cukrus, grietinė ir vanilė, kol viskas gerai išsimaišys. Šlapi ingredientai įdedami į sausus kol susidaro vienalytė masė, tada įmaišoma cukinija ir visos šokolado drožlės, išskyrus 1/2 stiklinę. Tešla bus tiršta.
  3. Tešla padalijama į paruoštas formeles, išlyginant paviršių šaukštu ar nedidele mentele. Apibarstoma likusiomis šokolado drožlėmis.
  4. Kepti cukinijų duoną maždaug 1 valandą, apvartant po pirmųjų 30 min. Norint įsitikinti ar duona iškepusi, kepalo vidurį reikia pradurti dantų krapštuku ar iešmeliu. Jis turi būti aplipęs trupiniais (reikia nepamiršti, kad gali prilipti šokolado drožlių- nesupainioti su neiškepusia tešla). 
  5. Po to formelės išdėliojamos ant aušinimo grotelių ir aušinamos bent 30 minučių prieš atsargiai išimant kepalėlius iš formelių. Ataušinama visiškai ir tada apibarstoma kristaline druska (jeigu pageidaujate), supjaustoma ir pateikiama.