SPURGOS SU PIENIŠKU ŠOKOLADU IR RIEŠUTAIS
Sudėtis
Spurga labai skanu ne tik su uogiene ar šokolado glaistu. Ji gali būti labai skani visa padengta šokoladu. Išbandykite šį amerikietišką receptą.
Spurgoms
- 300 g miltų
- 100 g kakavos miltelių
- 1 pakelis kepimo miltelių
- 4 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 50 g kepinių margarino
Virimui
- 300 ml „Floriol“ rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
Glaistui
- 200 g pieniško šokolado
- 150 g susmulkintų riešutų
SPURGOS SU PIENIŠKU ŠOKOLADU IR RIEŠUTAIS
Kalorijos: 478 kcal
Gaminimas
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
- Suplakite kiaušinius su cukrumi ir sudėkite margariną.
- Nepertraukiamai maišydami po truputį dėkite į dubenį prieš tai paruoštą miltų mišinį. Maišykite tol, kol gausis tiršta tešla. Nepersistenkite minkydami.
- Padėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio ir kočėlu kočiokite, iki kol jį gausis apytiksliai centimetro storio. Jeigu tešla limpa prie rankų, įberkite dar miltų.
- Formuokite spurgas su spurgoms skirtomis formelėmis. Sunaudokite visą tešlą.
- Įkaitinkite „Floriol“ rafinuotą saulėgrąžų aliejų iki šiek tiek didesnės nei vidutinė temperatūros ir virkite jame paruoštas spurgas. Nepamirškite, jos išsipūs ir pasidarys daug didesnės. Kai spurgos išvirs, sudėkite jas ant popierinio rankšluosčio.
- Po to užvirinkite vandenį ir karšto vandens vonelėje ištirpinkite pienišką šokoladą. Į ištirpusį šokoladą merkite spurgas taip, kad jas visas padengtų šokoladinis glaistas. Po to sudėkite spurgas į lėkštę ir apibarstykite jas smulkintais riešutais.
- Palikite spurgas apytiksliai pusvalandžiui. Sustingus šokoladiniam glaistui galite jas patiekti.
Patarimai
- Jeigu norite, spurgas galite merkti į juodąjį arba baltąjį šokoladą.
- Spurgas galite apibarstyti ne tik riešutais, bet ir sėklomis ar spalvotais cukriniais pabarstukais.
- Būkite kantrūs ir spurgas patiekite tik šokoladui visiškai sustingus.
Alergenai
- gliutenas
- laktozė
- kiaušiniai
- lazdyno riešutai, graikiniai riešutai