Kiniška vištiena su sezamu
Sudėtis
  • 3–4 vištos krūtinėlių filė
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1,5 šaukto kukurūzų krakmolo
  • 3 olas
  • ¼ stiklinės Floriol rapsų aliejus
  • 1 stiklinė cukraus
  • ¼ stiklinės baltojo vyno acto
  • ¼ stiklinės obuolių acto
  • 4 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis česnakinės druskos

Kiniška vištiena su sezamu

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Vištiena supjaustoma kąsnio dydžio gabalėliais ir įtrinama druska ir pipirais.
  3. Viename dubenėlyje išplakami kiaušiniai, į kitą įberiamas krakmolas.
  4. Vištiena pirmiausia išvoliojama krakmole, kad visiškai pasidengtu sluoksniu, o tada plaktame kiaušinyje.
  5. Keptuvėje pakaitinamas Floriol rapsų aliejus ir vidutiniame karštyje pagruzdinami vištienos gabaliukai
  6. Tada perdedama ant kepimo skardos.
  7. Dubenėlyje sumaišomas cukrus su pomidorų padažu, obuolių ir baltojo vyno actu, sojos padažu ir česnakine druska ir šis mišinys užpilamas ant vištienos.
  8. Kepimo skarda įdedama į orkaitę ir kepama 1 valandą, kas 15 minučių apvartant mėsą, kad padažas ją apsemtų. Pateikiama su ryžiais.