Kiniška vištiena su sezamu
Sudėtis
- 3–4 vištos krūtinėlių filė
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 1,5 šaukto kukurūzų krakmolo
- 3 olas
- ¼ stiklinės Floriol rapsų aliejus
- 1 stiklinė cukraus
- ¼ stiklinės baltojo vyno acto
- ¼ stiklinės obuolių acto
- 4 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas sojos padažo
- 1 arbatinis šaukštelis česnakinės druskos
Kiniška vištiena su sezamu
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Vištiena supjaustoma kąsnio dydžio gabalėliais ir įtrinama druska ir pipirais.
- Viename dubenėlyje išplakami kiaušiniai, į kitą įberiamas krakmolas.
- Vištiena pirmiausia išvoliojama krakmole, kad visiškai pasidengtu sluoksniu, o tada plaktame kiaušinyje.
- Keptuvėje pakaitinamas Floriol rapsų aliejus ir vidutiniame karštyje pagruzdinami vištienos gabaliukai
- Tada perdedama ant kepimo skardos.
- Dubenėlyje sumaišomas cukrus su pomidorų padažu, obuolių ir baltojo vyno actu, sojos padažu ir česnakine druska ir šis mišinys užpilamas ant vištienos.
- Kepimo skarda įdedama į orkaitę ir kepama 1 valandą, kas 15 minučių apvartant mėsą, kad padažas ją apsemtų. Pateikiama su ryžiais.