SENELĖS ŽAGARĖLIAI
SENELĖS ŽAGARĖLIAI
Mėgstamiausias "Floriol" naudotojų receptas
Sudėtis
  • Sudėtis

    • 3–4 kiaušiniai
    • soda arba kepimo milteliai
    • apytiksliai 250 g rūgpienio ir 250 g grietinės (kaimiškos)
    • miltai (apytiksliai 0,5 kg)
    • cukrus, miltelinis cukrus
    • romas
    • „Floriol“ rafinuotas pirmo spaudimo rapsų aliejus

    !Niekas nematuojama ir nesveriama, viskas „iš akies“!

     

SENELĖS ŽAGARĖLIAI

Gaminimas

    1. Suplakite 3–4 kiaušinius su cukrumi, įdėkite arbatinį šaukštelį sodos arba kepimo miltelių.
    2. Supilkite rūgpienį ir sudėkite grietinę (abu produktai vienodomis dalimis).
    3. Galite įpilti šaukštelį romo arba degtinės, jeigu norite.
    4. Pabaigoje po truputį dėkite miltus (tiek, kad susidarytų minkšta tešla, kurią galima būtų lengvai minkyti ir formuoti).
    5. Toliau – žagarėlių formavimo procesas ir, žinoma, virimas „Floriol“ rapsų aliejuje. Kodėl rapsų? Nes jis neturi ryškaus skonio, kuris galėtų įsigerti į žagarėlių tešlą.
    6. Žagarėliai verdami aliejuje tol, kol paruduoja. Tuomet juos reikia iškart išimti iš aliejaus ir padėti ant popierinių servetėlių ar į sietelį, kad aliejaus perteklius nuvarvėtų ir žagarėliai išdžiūtų. 

Mėgstamiausi „Floriol“ naudojančių žmonių receptai.

Ačiū Elvyrai Lemešonokai už atsiųstą receptą!