SENELĖS ŽAGARĖLIAI
Sudėtis
-
Sudėtis
- 3–4 kiaušiniai
- soda arba kepimo milteliai
- apytiksliai 250 g rūgpienio ir 250 g grietinės (kaimiškos)
- miltai (apytiksliai 0,5 kg)
- cukrus, miltelinis cukrus
- romas
- „Floriol“ rafinuotas pirmo spaudimo rapsų aliejus
!Niekas nematuojama ir nesveriama, viskas „iš akies“!
SENELĖS ŽAGARĖLIAI
Gaminimas
- Suplakite 3–4 kiaušinius su cukrumi, įdėkite arbatinį šaukštelį sodos arba kepimo miltelių.
- Supilkite rūgpienį ir sudėkite grietinę (abu produktai vienodomis dalimis).
- Galite įpilti šaukštelį romo arba degtinės, jeigu norite.
- Pabaigoje po truputį dėkite miltus (tiek, kad susidarytų minkšta tešla, kurią galima būtų lengvai minkyti ir formuoti).
- Toliau – žagarėlių formavimo procesas ir, žinoma, virimas „Floriol“ rapsų aliejuje. Kodėl rapsų? Nes jis neturi ryškaus skonio, kuris galėtų įsigerti į žagarėlių tešlą.
- Žagarėliai verdami aliejuje tol, kol paruduoja. Tuomet juos reikia iškart išimti iš aliejaus ir padėti ant popierinių servetėlių ar į sietelį, kad aliejaus perteklius nuvarvėtų ir žagarėliai išdžiūtų.
Mėgstamiausi „Floriol“ naudojančių žmonių receptai.
Ačiū Elvyrai Lemešonokai už atsiųstą receptą!