Meksikietiškos salotos su mangais
Sudėtis

SALOTŲ SUDĖTIS

  • 400g juodųjų pupelių, nusausintų
  • 2 didelės saujos jaunų špinatų lapų, stambiai susmulkintų
  • 500g pomidorų, supjaustytų stambiais gabaliukais
  • 1/2 agurko, išilgai perpjautas per pusę ir supjaustytas nuožulniais griežinėliais
  • 1 mangas, nuluptas ir supjaustytas gabalėliais
  • 1 didelis raudonas svogūnas, perpjautas per pusę ir smulkiai supjaustytas
  • 2 avokadai, nulupti ir supjaustyti
  • sauja prieskoninių augalų (galima naudoti tuos pačius kaip ir salotų padažui)

 

SALOTŲ PADAŽO SUDĖTIS

  • didelis ryšulėlis pipirmėčių
  • mažas ryšulėlis koriandro
  • mažas baziliko ryšulėlis
  • 1 žalias čili, išvalytas nuo sėklų ir susmulkintas
  • 1 maža česnako skiltelė
  • 100ml Floriol rapsų aliejaus
  • 2 žaliosios citrinos, išspaustos sultys
  • 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai medaus

Meksikietiškos salotos su mangais

  1. Paruoškite salotų padažą, virtuviniu kombainu sublenderuokite visas sudėtines dalis (pasilikite kelis prieskoninių augalų lapus salotoms). Padažą galima paruošti prieš 24 valandos iki patiekimo.
  2. Įberkite pupelių ir įdėkite špinatų į didelį indą. Ant viršaus sudedami pomidorai, agurkas, mangas, svogūnai, ir išmaišoma. Salotos padengiamos avokadu, žalumynais ir šalia pateikiamas salotų padažas.