Klasikinė lazanija
Sudėtis
  • 1 pakelis lazanijos lakštų
  • 150 g špinatų
  • 50 g Parmos sūrio viršutiniam sluoksniui  

 

Bešamelio padažui

  • 30 g sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai miltų
  • ½ l pieno
  • 90 g tarkuoto Parmos sūrio
  • Druskos, pipirų, tarkuotų muskato riešutų pagal skonį

 

Mėsa padažui

  • 400 g jautienos ir/arba maltos kiaulienos
  • 400 g pomidorų savo sultyse
  • 3 morkos
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Floriol saulėgrąžų aliejaus kepimui

Klasikinė lazanija

  1. Maltos mėsos padažui susmulkinami česnakai ir svogūnai, įtarkuojamos morkos. Jeigu konservuoti pomidorai sveiki, tai juos sutrinti su trintuve. Ant keptuvėje įkaitinto Floriol saulėgrąžų aliejaus pakepinama mėsa, įdedama svogūnų, česnakų ir morkų. Toliau kepinama, kol jie šiek tiek paminkštėja. Įdedama pomidorų, prieskonių ir dar truputį patroškinama, kol nuverda pomidorų skystis.
  2. Bešamelio padažui dubenėlyje ištirpinamas sviestas, įberiama miltų ir pakepinama maišant mediniu šaukštu, kol miltai įgauna rusvai auksinį atspalvį. Nuolatos maišant  miltus keptuvėje įpilama pakaitinto pieno, kol susidaro tirštos grietinės konsistencija (padažo negalima užvirinti, tik pakaitinti). Tada keptuvę nuimame nuo ugnies ir į padažą įberiama  60 g tarkuoto sūrio, druskos, pipirų ir muskato riešutų, stipriai išmaišoma, kad nebūtų  gumulų.
  3. Forma ištepama aliejumi. Apatiniame sluoksnyje įpilama truputį bešamelio padažo, tada išdėliojami lazanijos lakštai. Toliau sluoksniuojamas mėsos padažas, lazanijos lakštai, bešamelio padažas, špinatai, lazanijos lakštai, mėsos padažas, lazanijos lakštai ir vėl bešamelio padažas. Galiausiai ant viršutinio sluoksnio užbarstoma tarkuoto sūrio. Kepama orkaitėje +170…+200 °C temperatūroje maždaug pusvalandį. Patiekiama su šviežiomis salotomis.