Sūrio tortas
Sudėtis

Pamatui:

Įdarui:

  • 600 g varškės
  • 200 g mascarpone sūrio
  • 200 ml grietinės
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštas miltų

Sūrio tortas

Pamatinės dalies paruošimas:

  1. Sutrupinkite sausainius kuo smulkiau.
  2. Sumaišykite sausainių trupinius su Floriol saulėgrąžų aliejumi ir cukrumi.
  3. Sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Įdėkite mišinį į torto formą ir stipriai paspauskite, kad susidarytų pagrindas.
  5. Įdėkite formą į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.

Įdaro paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišykite varškę, mascarpone sūrį ir grietinę, kol gausite vientisą masę.
  2. Įdėkite cukrų, kiaušinius, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir Floriol saulėgrąžų aliejų.
  3. Sumaišykite, kol masė taps vientisa.
  4. Įdėkite miltus ir vėl sumaišykite, kad gautumėte kreminę konsistenciją.

Torto kepimas:

  1. Supilkite įdarą ant paruošto pagrindo.
  2. Kepkite 170°C temperatūroje 45-50 minutes, kol tortas taps tvirtas ir viršus įgaus auksinį rudumą.
  3. Išjunkite orkaitę, palikite tortą 10 minučių, tada išimkite ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  4. Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms arba kol visiškai atvės.

Patiekimas: Prieš pateikiant sūrio tortą, jį galima papuošti šviežiais vaisiais arba uogomis pagal norą.