Sūrio tortas
Sudėtis
Pamatui:
- 200 g sausainių
- 100 g Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 2 šaukštai cukraus
Įdarui:
- 600 g varškės
- 200 g mascarpone sūrio
- 200 ml grietinės
- 100 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 2 šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas miltų
Sūrio tortas
Pamatinės dalies paruošimas:
- Sutrupinkite sausainius kuo smulkiau.
- Sumaišykite sausainių trupinius su Floriol saulėgrąžų aliejumi ir cukrumi.
- Sutrinkite iki vientisos masės.
- Įdėkite mišinį į torto formą ir stipriai paspauskite, kad susidarytų pagrindas.
- Įdėkite formą į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
Įdaro paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite varškę, mascarpone sūrį ir grietinę, kol gausite vientisą masę.
- Įdėkite cukrų, kiaušinius, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir Floriol saulėgrąžų aliejų.
- Sumaišykite, kol masė taps vientisa.
- Įdėkite miltus ir vėl sumaišykite, kad gautumėte kreminę konsistenciją.
Torto kepimas:
- Supilkite įdarą ant paruošto pagrindo.
- Kepkite 170°C temperatūroje 45-50 minutes, kol tortas taps tvirtas ir viršus įgaus auksinį rudumą.
- Išjunkite orkaitę, palikite tortą 10 minučių, tada išimkite ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms arba kol visiškai atvės.
Patiekimas: Prieš pateikiant sūrio tortą, jį galima papuošti šviežiais vaisiais arba uogomis pagal norą.