Grilyje kepta vištienos filė
Sudėtis
- 1/3 – 1/2 puodelio Floriol rapsų aliejaus
- 3 valgomieji šaukštai šviežių citrinų sulčių
- 3 valgomieji šaukštai sojų padažo
- 2 valgomieji šaukštai balzaminio acto
- 1/4 puodelio rudojo cukraus
- 1 valgomasis šaukštas Vorčesterio padažo
- 3 susmulkintos česnako skiltelės ar 1/2 arbatinio šaukštelio česnakų miltelių
- 1 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio pipirų
- Dekoravimui: šviežios petražolės
Receptas 0,9 – 1 kg vištienai paruošti.
Grilyje kepta vištienos filė
- Dubenėlyje sumaišomas aliejus, citrinių sultys, sojų padažas, balzaminis actas, rudasis cukrus, Vorčesterio padažas, česnakai, druska ir pipirai.
- Vištienos krūtinėlė perduriama šakute ir įdedama į didelį kepimo maišelį. Ant vištienos užpilamas marinatas.
- Leidžiama pasimarinuoti bent 30 minučių. Idealus laikas 4–5 valandos.
- Grilis įkaitinamas iki vidutinės temperatūros. Grilio grotelės ištepamos aliejumi, kad prie jų nepriliptų vištiena.
- Vištiena padedama ant grotelių. Kepama maždaug 5–6 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo vištienos storio. Vištienos vidaus temperatūra privalo pasiekti 165 laipsnius.
- Vištieną nuimti nuo grilio ir ataušinti 5 minutes.
Rekomendacijos:
Įsidėmėkite- vištieną marinate išlaikyti bent 30 minučių. Tai leis marinato sudėties dalims mėsą papildyti naujomis skonio puokštėmis ir suteikti dar daugiau sultingumo nei kada nors teko ragauti. Idealus marinavimo laikas yra 4–5 valandos.
Vištienos krūtinėlę pradurti šakute, kad būtų užtikrintas geresnis marinato įsiskverbimas į vištieną, suteikiant jai daugiau sultingumo.
Vištieną kepti maždaug 5–6 minutes iš abiejų pusių, priklausomai nuo vištienos krūtinėlės storio. Vištiena turi pasiekti 165 laipsnius, kad būtų užtikrintas jos garantuotas paruošimas. Rekomenduojame naudoti maistui skirtą termometrą, kad vištiena būtų paruošta nepriekaištingai.