Ispaniškos spurgos „Čiuros“
Sudėtis
  • 200 ml vandens
  • 160 g kvietinių miltų
  • 100 ml Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Cinamono ant peilio galo  

Cukraus plutelei:

  • 50 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

Šokoladiniam padažui:

  • 250 ml pieno
  • 90 g tamsaus šokolado
  • 1/4 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • 1/4 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas

Ispaniškos spurgos „Čiuros“

  • Į puodą įpilama vandens ir virinama.
  • Dubenėlyje išsijojami miltai, įberiama druskos, cinamono ir kepimo miltelių.
  • Įpilama verdančio vandens į miltus ir rūpestingai išmaišoma, kol susidaro vientisa masė. Po to tešlą palaikyti maždaug 5 minutes.
  • Paruošiamas cukraus-cinamono mišinys. Nedideliame dubenėlyje išmaišomas cukrus, cinamonas ir nedilelis žiupsnelis druskos.
  • Paruošta tešla įdedama į konditerinį (ar paprastą) maišelį. Į keptuvę įpilama aliejaus ir pakaitinama. Į keptuvę su aliejumi išspaudžiama tešla iš konditerinio maišelio. Geriausia išspausti spiralės formos, kuri po to padalijama į atskirus gabalėlius. Tešla pakepinama kol įgauna auksinį atspalvį iš abiejų pusių. Dar šiltos spurgos apvoliojamos cukraus-cinamono mišinyje.
  • Galima pateikti su šokoladiniu padažu. Puode užvirinama pieno, įdedama susmulkinto šokolado. Kukurūzų krakmolas indelyje išmaišomas su vienu šaukštu vandens. Į šokoladą įpilama krakmolo ir vanilės ekstrakto, pakaitinama, kol padažas sutirštėja.