Ispaniškos spurgos „Čiuros“
Sudėtis
- 200 ml vandens
- 160 g kvietinių miltų
- 100 ml Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
- Pusė šaukštelio druskos
- Cinamono ant peilio galo
Cukraus plutelei:
- 50 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
Šokoladiniam padažui:
- 250 ml pieno
- 90 g tamsaus šokolado
- 1/4 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
- 1/4 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
Ispaniškos spurgos „Čiuros“
- Į puodą įpilama vandens ir virinama.
- Dubenėlyje išsijojami miltai, įberiama druskos, cinamono ir kepimo miltelių.
- Įpilama verdančio vandens į miltus ir rūpestingai išmaišoma, kol susidaro vientisa masė. Po to tešlą palaikyti maždaug 5 minutes.
- Paruošiamas cukraus-cinamono mišinys. Nedideliame dubenėlyje išmaišomas cukrus, cinamonas ir nedilelis žiupsnelis druskos.
- Paruošta tešla įdedama į konditerinį (ar paprastą) maišelį. Į keptuvę įpilama aliejaus ir pakaitinama. Į keptuvę su aliejumi išspaudžiama tešla iš konditerinio maišelio. Geriausia išspausti spiralės formos, kuri po to padalijama į atskirus gabalėlius. Tešla pakepinama kol įgauna auksinį atspalvį iš abiejų pusių. Dar šiltos spurgos apvoliojamos cukraus-cinamono mišinyje.
- Galima pateikti su šokoladiniu padažu. Puode užvirinama pieno, įdedama susmulkinto šokolado. Kukurūzų krakmolas indelyje išmaišomas su vienu šaukštu vandens. Į šokoladą įpilama krakmolo ir vanilės ekstrakto, pakaitinama, kol padažas sutirštėja.