MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI SU OBUOLIŲ KARAMELE
Sudėtis
12 keksiukų
- 2 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 150 ml „Floriol“ rafinuoto pirmo spaudimo rapsų aliejaus
- 1 v. š. malto cinamono
- 1 a. š. malto muskato
- pusė vanilės ankšties be sėklų
- 220 g moliūgų košės
- 100 ml jogurto be priedų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. geriamosios sodos
- 100 g avinžirnių miltų
- 180 g miltų
- 200 g smulkiojo cukraus
- 2 sutarkuoti obuoliai
- 100 ml grietinėlės
MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI SU OBUOLIŲ KARAMELE
Kalorijos: 169 kcal
Gaminimas
- Visų pirma įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Perpjaukite moliūgą išilgai per pusę, šaukštu išimkite sėklas ir kepkite orkaitėje 35–40 minučių, kol jis suminkštės. Leiskite jam atvėsti, po to nuskuskite odelę.
- Sumažinkite kepimo temperatūrą iki 175 °C.
- Suplakite kiaušinius su cukrumi. Po truputį pilkite aliejų ir dėkite moliūgų košę. Suberkite cinamoną, vanilės sėklas ir maltą muskatą, įmaišykite jogurtą. Galiausiai suberkite kepimo miltelius, sodą ir dviejų rūšių miltus, maišykite tol, kol gausis vienalytė masė, be gumuliukų.
- Pilkite tirštą tešlą į popierines keksiukų formeles, sudėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–25 minutes.
- Kol keksiukai kepa, paruoškite obuolių karamelę. Puode aukštais kraštais ištirpinkite cukrų. Kai jis pradės karamelizuotis, sumažinkite kaitrą. Kai cukrus visiškai ištirps ir karamelė įgaus auksinį atspalvį, atsargiai supilkite pašildytą grietinėlę. Būkite atsargūs, nes gali spragsėti!
- Išmaišykite, kad masė taptų vienalytė, ir sudėkite į karamelę tarkuotus obuolius be sulčių.
- Patiekite keksiukus su obuolių karamele.
Patarimai
- Patikrinti, ar keksiukai iškepę, galite įdurdami į juos dantų krapštuku: jei dantų krapštukas nėra aplipęs tešla, keksiukai yra iškepę.
- Neperkepkite! Jie iškepę, jei patikrinus nebėra tešlos pėdsakų ant dantų krapštuko.
- Iš likusios moliūgo košės galite pagaminti kreminę sriubą.
Alergenai
- gliutenas
- laktozė
- kiaušiniai