Višta su ryžiais ir daržovėmis katalonietiškai
Sudėtis
  • 4 - 8 vištų blauzdelės
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 paprika
  • 1 pomidoras
  • 1 maža skardinė konservuotų žaliųjų žirnelių
  • 1 maža skardinė konservuotų kukurūzų
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 stiklinė ryžių
  • 2 stiklinės vandens
  • druska, prieskoniai pagal skonį
  • Floriol saulėgrąžų aliejus kepti

Višta su ryžiais ir daržovėmis katalonietiškai

  1. Vištų blauzdelės ištrinamos druska ir prieskoniais.
  2. Gilioje keptuvėje pakaitinamas Floriol saulėgrąžų aliejus, kepama vištiena, kol įgyja auksinį atspalvį, tada išimama iš keptuvės ir padedama į šoną.
  3. Svogūnas sukapojamas, morka sutarkuojama, pomidoras, paprika supjaustomi mažais gabaliukais.
  4. Česnakai sukapojami ar išspaudžiami česnakų spaustuku.
  5. Toje pačioje keptuvėje, kur kepama mėsa, apkepinami svogūnai ir morkos.
  6. Įdedama pomidorų, paprikos ir česnakų, viskas troškinama 5 minutes
  7. į daržovėms įberiama ryžių ir druskos, įpilama vandens ir išmaišoma.
  8. Konservuotiems žirneliams ir kukurūzams nupilamas skystimas, 7 minutės iki paruošimo pabaigos įdedama į ryžius ir daržoves.
  9. Kaskart apmaišoma, kad ryžiai neprisviltų. Jeigu reikalinga, įpilama vandens ar sultinio, įsitikinama ar nereikia daugiau druskos.

  10. Mėgaukitės ir įsivaizduokite, kad esate Katalonijoje!

 

Pabaigoje vištiena dedama ant daržovių ir ryžių, troškinama ant silpnos ugnies 10 minučių.