Višta su ryžiais ir daržovėmis katalonietiškai
Sudėtis
- 4 - 8 vištų blauzdelės
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 1 paprika
- 1 pomidoras
- 1 maža skardinė konservuotų žaliųjų žirnelių
- 1 maža skardinė konservuotų kukurūzų
- 2 česnako skiltelės
- 1 stiklinė ryžių
- 2 stiklinės vandens
- druska, prieskoniai pagal skonį
- Floriol saulėgrąžų aliejus kepti
Višta su ryžiais ir daržovėmis katalonietiškai
- Vištų blauzdelės ištrinamos druska ir prieskoniais.
- Gilioje keptuvėje pakaitinamas Floriol saulėgrąžų aliejus, kepama vištiena, kol įgyja auksinį atspalvį, tada išimama iš keptuvės ir padedama į šoną.
- Svogūnas sukapojamas, morka sutarkuojama, pomidoras, paprika supjaustomi mažais gabaliukais.
- Česnakai sukapojami ar išspaudžiami česnakų spaustuku.
- Toje pačioje keptuvėje, kur kepama mėsa, apkepinami svogūnai ir morkos.
- Įdedama pomidorų, paprikos ir česnakų, viskas troškinama 5 minutes
- į daržovėms įberiama ryžių ir druskos, įpilama vandens ir išmaišoma.
- Konservuotiems žirneliams ir kukurūzams nupilamas skystimas, 7 minutės iki paruošimo pabaigos įdedama į ryžius ir daržoves.
-
Kaskart apmaišoma, kad ryžiai neprisviltų. Jeigu reikalinga, įpilama vandens ar sultinio, įsitikinama ar nereikia daugiau druskos.
-
Mėgaukitės ir įsivaizduokite, kad esate Katalonijoje!
Pabaigoje vištiena dedama ant daržovių ir ryžių, troškinama ant silpnos ugnies 10 minučių.